Pages

14 Mar 2019

ALIŞKANLIKLARIN OLTASINA TAKILAN HİSLER

 
 yol ve kalp ile ilgili görsel sonucu

Okurken Mustafa Cihat'ın derleroğlugil parçasını dinleyin bir yandan da, tavsiyemdir:)

İlk hissedilen duygunun güzelliği, şiddeti.
Tadı bir başkadır ya hani o ilk anın.
 
Sevgilerimiz hani, az kalsın kalbimizin kanatlanıp uçacağını sandığımız. Gözlerimizde yıldızları biriktiren.
Henüz kavuşmamışken tam anlamıyla, tadımlık vuslatlarda, ah baştan aşağı mutluluğa boyanan gönlümüz. Beraber içtiğiniz çayın tadını, salıncakta aheste sallandığınız o akşamı, beraber izlediğiniz filmin verdiği keyfi hatırladınız mı sahi? Yan yanayken susup sadece havayı içinize çektiğiniz anın güzelliği geldi mi aklınıza? Peki o mis kokusunu gecenin, anımsadınız mı tam da şuan? Siz konuşmasanız da, kalpleriniz birbirine kenetliydi ve en güzel cümleleri sarf ediyordu içten içe, hatırladınız mı? 
 
Hatırlayın İlk heyecanlarınızı... Zamanın, alışkanlıkların oltasına takılmış hislerinizi kurtarın.

Belki de kural böyledir.  O ilk heyecanın, duygunun, tadın olmaması normal olandır. En basitinden ilk defa çok iştahla yediğiniz, lezzet aldığınız bir meyveyi düşünün... Her gün yemeye başladığınızda, bir süre sonra o ilk andaki tadı alamazsınız muhtemelen değil mi? Peki bu o meyvenin tadının değiştiğinden midir ? Değil tabii.
 
O meyve hala aynı tattadır, değişen sizin algınız, algıladığınızdır... Lakin  bilirsiniz esas tadını ve unutmazsınız. Bir müddet ara verip tekrar yediğinizde yine hatırlarsınız o tadı.   
 
Sevginiz, şefkatiniz düşmüşse bir kere gönlünüze, hala oradadır esasında aynı haliyle. Siz o ilk anların heyecanının yokluğunu düşünürken, belki çok daha güzel, olgun hallere de bürünmüştür. Verdiği haz, heyecan kılık değiştirmiş hatta somut güzellikler getirmiştir size, onları görmezden gelmeyin. Farkında olun elinizdeki nimetin. Fark edin ki, olması gereken şükrünüzü unutmayın. Her şeyde olduğu gibi sevgide de çabalamak gerek, çabalayın. Olur ya takılır da ayağı bir an, tökezlerse kalbi birinizin, hey sen; diğer yarısı kalbin! Evet evet sen !Tut şefkatle kaldır seni tamamlayanını. Çünkü bekliyor olacak seni en çocuksu haliyle.

Demem o ki;
Hatırlıyorum A'dan Z'ye sevgili.

Can ver bana nefesindeki aşkla.. Sen bana sevda ol , sen bana hayat, sen bana can sevgili...
ve ben sana bir ömür sevgili...
dediğim zamanlardan sesleniyorum sana; hatırlıyorum her güzelliği, her ilkimizi, heyecanımızı Sevgili!

Heeyy! Selam olsun hepinize yaşanmışlıklarımız, en güzel tebessümümsünüz bilin, iyi ki geçtiniz ömrümüzden. 
Hoş gelin siz de gelecek güzelliklerimiz, buyrun geçin gönül köşkümüzden aşkla inşallah.
 

6 yorum:

  1. Ne güzel bir yazı okudum. İçim açıldı, huzur doldu biran. Hayat gailesine öylesine kaptırdık ki kendimizi etrafımızı görmez olduk. Aslında ihtiyacımız olan tek şey bu "SEVGİ" hayatımızı anlamlaştıran güzelleştiren duygu. Sait Faik'in dediği gibi, "dünyayı güzellik kurtaracak. Bir insanı sevmekle başlayacak herşey." Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. Tesekkur ederim, sevindim😊 Ne guzel bir yorum olmus sizin de yureginize saglik

      Sil
  2. ayyyyyy yine eskisi gibi güzel yazıyon seeen. hoşgeldiiin. şarkı için de saool, listeme aldım :) annat bir ara ya ne var ne yok yanii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler deep😄 hosgeldim 🙂 dinle dinle guzeldir.
      İnsallah 🤗

      Sil
  3. Hoşgeldin diyelim mi o halde...
    Herşey yolunda Inşaallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her gelisimde hoş geliyorum ben🙂 yolunda yolunda elhamdulillah. Bir devamlilik saglayamasam da yazma konusunda, cok kuvvetli yazma arzusu ilhami gelince kosuyorum hemen🤗

      Sil