18 Nis 2014

NASIL TANIŞTIK BİZ SENİNLE SEVGİLİ?



Bin bahar neşem, hesapsız sevincim...

Merak eden arkadaşlarımız için anlatalım, hem de güzel bir hatıra olarak kalsın bize de....
 
Biricikimin ailesiyle 20 yılı aşkın süregelen bir dostluğumuz var ailece:) Babacığım iş için Aydın'a ilk gittiğinde, Biricikin babasıyla tanışıyor, babacığıma evinin kapılarını açıyor ve o gün bu gündür, o emsalsiz güvenin, iyi niyetin filizlendirdiği dostluk devam ediyor ki birbirlerine hakikaten çok değer verirler severler ve de güvenirler...

Çocukluğumuzu hatırlıyorum:) Çocukluk zamanlarında olunca, aramızdaki yaş farkı (5) bizi abi kardeş sıfatına büründürmüştü.... Ben ufacıktım, biricik aklı başında bir abiydi:) Mario oyununu hatırlarsınız herhalde:) Onlara her gittiğimizde ben bilgisayarda heyecanla bu oyunu oynar, geçemediğim bölümlerde mızmızlanırdım ve Biricik tebessüm ederek gelir beni bir sonraki bölüme geçirirdi.

Mario kahramanımdı yani O benim küçükken:)
Şimdi de gönlümün tek kahramanı... Hep bir sempatim vardı Biricike karşı küçükken. O'nu görmek çocuk ruhumda beni mutlu kılıyordu... Benimle oyunlar oynuyor nazımı çekiyordu çünkü:) 
Anılarım ilkokuldan sonra bitiyor çünkü gel zaman git zaman büyüdük ve göremez olduk birbirimizi... Orta okuldan itibaren dışarıda okuduğu için Biricik, sonrasında denk gelemedik hiç. Başka şehirlerde okunan okullar, arada sırada ailesinden nasıl olduğuna neler yaptığına dair haber alışlar...Birebir iletişimimiz hiç olmadı. Hepsi bundan ibaretti. Ayrı şehirlerde birbirimizden habersiz başka hayatlarda akıp gitmedeydi zaman... Ta ki o güne kadar:)


Hani en son babalar duyar ya böyle şeyleri, yok bizde tam tersi oldu en son duyan anneler oldu.
Babalar bizzat işin içindeydi:) Şöyle ki, bir gün babacığım:

''hayatım bir dakika gelir misin?'' diye çağırdı, odaya girdik kapıyı kapattık ve şöyle bir konuşma geçti aramızda;  Biricikin babası geldi bugün, oturduk sohbet ettik, Biricik seninle görüşmek istiyormuş hayırlı bir konuda, benim iznim olursa tabii, telefon numaranı istemiş , ben de verdim seni arayacak haberin olsun, bir görüşüp bakarsınız hı dedi ve ben küçük bir şok içinde, nasıl Biricik abi miii dedim:) Şaşkınlıktan ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemedim o an:)  
Annelerin haberi olmayacak, lakin olur olmaz, görüşünce anlaşamazsanız anneler daha duygusal bakarlar olaya, alınırlar, gönül koyarlar diye, olumlu neticelenirse söyleyelim dedi, öyle karar vermişler yani:)  Eh tamam bakalım öyle olsun dedim ve heyecanla beklemeye koyuldum:) Kırk yıl düşünsem aklımın köşesine bile gelmezdi böyle bir şey olacağı...

Yıllar sonra sesini ilk defa duyduğumda o an daha ılık bir bahar havası yayıldı içime. Karşımdaki insan hem tanıdıktı hem de bir o kadar yabancı... Çocukluk hatıralarında yer etmiş bir kahramandı sadece:) İlk görüştüğümüzde nerede buluşacağımızı falan babacığıma söylemiştim hatta anneye çaktırmayacağız ya, izni de babacımdan alıyordum:)
İlk buluşmamızda kalbim güm güm atıyordu ne olacaktı nasıl olacaktı bilmiyordum ama sonuçta tanıdıktı ya, onun verdiği bir rahatlıkta vardı:) Neyse buluştuk ve ben fark ettim ki yolda görsem gözüme bir yerlerden tanıdık gelir ama çıkaramayabilirdim:) İlk gün benim tedirginliğim heyecanımdan nasıl geçtiğini anlamadık. Çocukluğumuzdan falan bahsettik sonra Biricikin dediğine göre biraz da alakasız konuları anlatıp durmuşum:) ilk günden direk konuya dalmadık yani. 

Bir hafta kadar görüştük konuştuk ve artık bir karar vermemiz gerekiyordu, fikirler kafa yapılarımız nasıl uyuşuyor mu ve asıl önemlisi kalpler ne durumda diye:) Fikirler zaten uyuyordu sonra şöyle bir kendimizi yokladığımızda bir baktık ki kalp de olur veriyor tamam devam dedik ve annelere açıkladık:) Ki onlar da çok mutlu oldular.. Meğer anneciğim hep içinden geçirir istermiş Biriciki de olur vermezmiş nerden olacak nasıl olacak diye:) Haberi duyunca haliyle çok sevindi çok.


Kalplerin aşka filizlenmesi bir ay içinde gerçekleşti...
Yani ilk görüşte aşık olmadık birbirimize biz... İlk anda  ikimiz de bilmiyorduk bu kadar çok, böyle derin seveceğimizi birbirimizi... O yüzden davetiyemizde de şu güzel cümlelere yer verdik....

''Rabb’imizin lûtfuyla ısındı kalplerimiz birbirine.
O kalplerimize aşkı vermeseydi birbirimizi sevemezdik, hep yabancı kalırdık. Kalplerimize aşkı bahşeden Rabb’imizi, kalplere düşen aşklar sayısınca tesbih ediyoruz.
Ruhlarımızı birbirine tanış eyleyen Yaratıcı’mıza, kâinatı şenlendiren ruhlar sayısınca şükrediyoruz.''

Yüzüğü ne zaman takarız şu ne zaman bu ne zaman düğün en az yaza olur derken bir baktık ki nişandan iki ay sonra evleniyoruz:) Kısa da olsa, etrafta kanatlı kelebek gibi dolaştığım aşkın en güzel halini yaşadığım, bütün hücrelerimde hissettiğim çok güzel bir nişanlılık süreci yaşadım... O kadar çabuk gelişti her şey.... Kısa öz temiz iş:) İyi ki de böyle karar vermişiz diyoruz şimdi :) Doğru bir karar olmuş. Şimdi her baktığımda o güzel yüzüne Biriciğimin, can eşimin, hep yeniden başlıyorum sevmeye, her defasında çoğalarak.


O süreçte canım babacığımın desteği çoktu bana... O da gönlümdeki yerini bir kez daha taçlandırdı...

Böyle güzel bir babaya sahip olduğum için çok şanslıyım, çok seviyorum O'nu... Ayrıca çok güzel çok iyi bir insan olan, kesinlikle hayran olduğum bir ikinci babaya sahip olduğum için de şanslıyım;)



30 yorum:

  1. Ne güzel bir hikaye tek solukta okudum resmen :) Ayrıca davetiyede yazan yazıyı da pek beğendim, belki birebir belki de ufak bir varyasyonla ileride kullanabilirim diye akıl defterime not ettim bile ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Beğenmene sevindim canım...
      Neden olmasın tabii;)

      Sil
  2. Ayy ne kadar güzel. Kalbim pır pır oldu çok mutlu oldum sizin için. Böyle güzel bir aşka sahip olduğunuz için çok şanslısınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) O şansın farkındayım ve iyi bakıyorum:)

      Sil
  3. o günlere gittim birden...seninle mesajlaştığımız,neler oluyor nasıl gidiyor diye konuştuğumuz gecelere yolculuk yaptı zihnim.ne heyecanlı ne keyifli idi.çok hızlı ama bir o kadar da mutlulukla akıp geçen zamanlardı.herşey yolunda ve rast gitti ve sana İstanbl yolu açıldı ya...evlendiğine mi yoksa bana yaklaştığına mı hangisine daha çok sevinsem bilemedim ben.seni yakinen tanımama olanak sağladığı için biriciğe teşekkürlerimi ilet lütfenn:) iyi ki girmiş hayatına...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırlıyorum dün gibi diyeceğim de üzerinden çok değil bir buçuk yıl geçti zaten ancak:) Güzel vakitlerdi evet... paylaşmıştık o güzel günleri ben teşekkür ediyorum asıl:) İletirim tabii:)
      Evet evet iyi ki girmiş kesinlikle katılıyorum:)

      Sil
  4. :)
    Bu güzel ne sıcak ne kadar bizden bir hikaye.
    Gerçi genelde bu işi dediğinizi gibi anneler yapar ama olsun. Babanız demek ki arkadaşına çok güveniyormuş. Yoksa babalar hemen öyle bu işlere girişmezler, tabiatları gereği. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkürler.
      Evet öyle babalar birbirini çok seviyorlar hakiki dostlar:) Güzel bir işe vesile oldular evlatları için :)

      Sil
  5. bu çok özel hikaye,kader siz daha yokken mi ağlarını örmüş:)
    şahane şansınız devam etsin,çok mutlu bişekilde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle olmuş anlaşılan:)
      Çok teşekkür ederim güzel dileğin için:) İnşallah.

      Sil
  6. Çok duygulandım, ne güzel bir hikaye..

    YanıtlaSil
  7. Her şey senin bu yazındaki gibi güzel olur umarımmmm :)

    YanıtlaSil
  8. Aferin biricike hatta helal olsun;) ama babalarınızıda ayrı tebrik etmek lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ettik. Yani onların da payı azımsanamaz elbet:)

      Sil
  9. Babayı kutluyorum , ne güzel kızına güvenip böyle bir adım atması.
    mutluluğunuz daim olsun :)

    YanıtlaSil
  10. "Aramızda kalsın" Dizisini Bu Yüzden Çok Seviyorsunuzzz Anladııımmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi yüzden, orda en son babalar duyuyor:)
      Evet seviyoruz ama,hoş bir dizi gülümsetiyor, öyle entrikalarla dolu insanı sinir eden şeyler olmuyor:)

      Sil
  11. Allah bir ömür boyu ve o ömrün sonunda ebedi ikametgahta da sizi ayırmasın. Hep böyle mutlu olun inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir duadır bu böyle canım benim. Yüreğine sağlık.
      Aminn aminn inşallah:)

      Sil
  12. Zaten kadın cinsinden biri, bir erkeğe "abi" dedi mi, anla ki illa ki evleneceklerdir:)
    .........................................

    İşin en güzel tarafı ne biliyor musun; bu anlattıklarının bir çoğunda senin yanında olmam.. BiriciK'i bana da anlatmış olman.. Bu konuda destek olmamız.. Şükürler olsun Rabb'e ki; çok ama çok güzel bir evliliğin öncesini bir miktar da olsa biliyor ve şahitlik ediyorum..

    Dilerim, tez zamanda bir evlat sahibi olmaya karar verirsiniz de, onun da dünyaya geliş evrelerinde sizlerle beraber mutlu oluruz..
    .............................................................

    İnan bana, senin adına çok ama çok seviniyorum Çiçek Kız.. Allah ömür boyu mutluluk delisi yapsın sizi.. Biricik, adı gibi sahiden biricik bir erkek, sen de kalbinde çiçekler açmış bir kadınsın.. İki iyi insan, ancak bu kadar güzel bulur birbirlerini..
    .............................
    ...Burdan şunu da söylemek istiyorum : Demek ki, ailelerin tercih etmesinde bir neden var.. Aileler birini tercih ediyorsa eş olarak, o insanı ciddi olarak değerlendirmek lazım.. Birini de kesinlikle istemiyorlarsa, o insana şüpheyle yaklaşmak lazım.. Her zaman böyle olur demiyorum ama geneli böyle oluyor.. Bu sebeple evlenme konusunda, ailelerin önemi çok ama çok ama çok mühim.. Ki ailelerin isteksiz olduğu evlilikler de zamanla sorunlar çıkıyor..
    ........................
    Velhasıl-ı kelam; dilerim bu mutluluğunuz ömür boylu sürer de biz de imrenerek ve hâyâl kurarak izleriz sizi.. Sizin oğlunuza ad bile bulacağım ben.. Aklımda "Ökkeş" ismi var ama şimdilik düşünmeye devam ediyorum.. (Özellikle oğlunuz dedim.. oğlan olacak o kadar! )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine uzun ve güzel, keyifle okunan bir yorum:) Çok teşekkür ediyorum bu güzel yorumun için öncelikle:)
      Her abi diyen evlenmiyor ya hu:)
      Duygu'da sen de hep destek oldunuz evet, bu yüzden de teşekkür borçluyum size... İnşallah hayırlısı diyelim çocuk için, paylaşırız elbette haberlerini inşallah:)

      Hakkımızdaki güzel düşünceler için de çok teşekkür ederiz. Ne güzel böyle yansıdıysak... Amin amin inşallah öyle olur ve bizim için düşündüklerinin daha fazlası da seni bulur tez zamanda inşallah.
      Aileler konusuna gelince, kesinlikle öyle... Onlar hep haklılar ve hep evlatlarının iyilikleri için çabalıyorlar....

      Ökkeş hımmm:) Hadi hayırlısı:)

      Sil
  13. babanla aranda olan iletişime bayıldıımm çok tatlısınız Allah ayrımasınn sizi :)))

    Benimde eski sevgilimle çocukken çekilmiş bir yığın fotoğraflarımız var ama olmadımı olmuyor :)

    Allah nazardan saklasın siizii :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim pinkim:) Amin amin.
      Bazen olmuyor evet... Ama henüz erken bu sonuca ulaşmak için. Yıllar ne gösterir bilemezsin:)
      Çok sağol canım:)

      Sil
  14. Bayramın mubarek olsun :d

    YanıtlaSil
  15. Maşallah Allah nazarlardan saklasın. Çok güzel hikaye. Bu tarz aşkların şarkısı da vardı "ben sana abi derken sen bana vuruldun mu?" :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Merhaba hoş geldiniz. Çok teşekkür ederim. Amin amin:))
      şarkıyı duymadım bilmiyorum :)

      Sil