19 Haz 2014

AKSİYON VE HEYECANIN TAVAN YAPTIĞI DİZİ 24

 


24 dizisi terörle mücadele (CTU) adı verilen birimin bir süre yöneticiliğini yapıp ayrılan Jack Bauer' ın (Kiefer Sutherland) etrafında dönen olayları anlatan bir dizidir ki olaylar öyle basit olaylar hiç değildir... Sağlam olaylar yer alır. Eski dizilerdendir belki bilenleriniz de vardır. Dizi demek basit kalır aslında, her bölümü bol aksiyonlu heyecanlı sinema filmi tadındadır.

Dizide anlatılan olaylar gerçek zamanlı olarak izleyiciye aktarılmaktadır. Her bölüm sadece bir saat içerisinde olanları anlatırken, her sezon da 24 saat içerisinde olup bitenleri anlatan bir dizidir.


Polisiye ve gerilimi mükemmel olarak bir araya getirmiş olmasının yanında baş döndürücü bir hızla ilerleyen, etkileyici ve çokça heyecanlı bir dizi. Öyle ki kendinizi durduramayıp ardı ardına iki üç bölüm izlemeniz çok muhtemel bir durum:)


Kesinlikle çok başarılı bir dizi. 8 sezonu var. Hiç öyle çok gelmesin gözünüze hatta daha da olsa keşke diyeceğiniz bir yapıt. Biricik önceki sezonlarını izlediğinden 5.sezondan başladık izlemeye yani ben o kısımdan başladım ama çerez gibi izlenir biter her sezon.  Bizim Türk dizileri fasa fiso halt etmiş yani.


Bir çok da ödül almış bir dizi. Ayrıca baş kahramanımız Jack Bauer'ın oyunculuğu da çok başarılı... Diziye başladığınızda bu karakteri, Jack'i benimseyip seveceksiniz emin olun:) Dizide hiç beklemediğiniz anlarda öyle çok şaşıracaksınız ki olaylara, heyecanınız tavan yapacak...

Son sezonun son iki bölümündeyiz biz. Bitmeseydi keşke diyorum. Ama yıllar sonra yeniden çekilmeye başladı bu sene:) Tabii sevilen ve de çok tutan bir dizi olduğundan yeniden dönüş yaptılar:) hatta şu an gösterimde sanırım. Bitmesini bekliyoruz indirip rahatça izlemek için. Bu yeni sezon farklıymış diğerlerinden, merakla bekliyorum izlemeyi.




12 yorum:

  1. Arada bakardım bende ama pek sevmezdim. Baştan izlemeyince kopuk gibi oluyor sanki. :)
    Demek yeniden başladı. Duymamıştım.
    Yine aynı insanlar mı.. mesela başrolü de aynı mı yani.. iyi o zman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada bir bakınca bir şey anlaşılmaz elbet. Ben de izlemeye başlamadan önce tv de den k gelir bakar bişi anlamazdım... Bilmeyince olayları kaçırınca araları pek de cazip gelmez tabii. Düzenli olarak izlemeye başlayınca büyük keyif verici... o kadar heyecanlı ki bazı bölümlerde hop oturup hop kalkıyorsun.

      Sil
  2. bir arkadaşım da önermişti bu diziyi senden de tam not aldıysa,izlenecek :)
    teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. yaaa bu diziyi izliyom 24:live another day. yeni sezon yeni bölümler. yedinciyi izledim en son. aklım çıkıyo yaa izlerken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Önceki sezonları izlemediysen onları da izle derim deep. Aynı şekilde izliyorum ben de:) Senin izlediğin bölümleri izlemek için dizinin bitmesini bekliyoruz:) Meraktayım.

      Sil
  4. İlk 7 sezonu izlemiştim, 3 yıl kadar önce. Bu son sezondan haberim yoktu ama. Gerçekten çok iyi bir dizi. Bir bölüm diye oturup 4-5 bölüm izlemeden kalkamıyor insan başından. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bazen 3lediğimiz oldu bizim de:) İlk sezonu 8 de kapatmıştı. Şu ara yayında olan ilk 8 sezondan farklı biraz. 12 bölümmüş. Onu da izleyeceğiz inşallah:)

      Sil
  5. Yabancı dizilere bi başlayamadım gitti
    bu öncüsü mü olsa acaba :)

    YanıtlaSil