23 Ara 2014

HOŞ GELDİN KUZUCUK

Uzunca bir ara olmuş. Niyetim çok daha önceden yazmaktı ama hiç fırsat olmadı ani gelişen olaylardan dolayı... Yeğenim Ahmet Akif doğdu. Bugün doğması beklenen bıdık 12 aralıkta geldi dayanamayıp... Ben de biletimi geri çekip ertesi güne gittim hemen yanlarına. Aydın'da yaptı doğumu kardeşim...
Biraz ağır bir süreç geçirdi. Her şey normalken normal doğum diye içeri girip bir saat sonra bebek hala inmeyince aşağı, mecburen ameliyata alındı hemen... İki doğum şeklini de tattı kıyamam çok hırpalandı. O yüzden bir günü sarılık için olmakla birlikte 4 gün kaldı hastanede. Son iki gün ben kaldım yanlarında. Kaldığım ilk gece Akif, teyzesine hoş geldin gecesi yaparak hiç uyumadı:) O'nunla birlikte sabahladım. Esoşum'un ağrısı sızısı çoktu, uyanmasın diye ayakta kucağımda pışpışladım durdum minikimi.


Neyse ki atlattık zor dönemleri şimdi iyiler çok şükür.  O kadar minik o kadar güzel bir şey ki... Aşık oldum resmen... Kokusu, ipek gibi teni, çakmak çakmak bakan gözleri, avuç içinden küçük suratı... Balık gibi minicik ağzı... Gelene kadar öpe, koklaya, seve seve helak oldum... İnsanın nasıl da kanı kaynıyor öyle Allah'ım, içim kıpır kıpır oluyor... Hiç doyamadım. Her gün açıp fotoğrafına bakıyorum öyle özledim ki el kadar bebeği...  Şükür ki yılbaşına gidip göreceğim yine inşallah:)


Görünce, sevince anladım ki ben de istiyorum o minicik güzel bebekten:) Zor zamanlar geçti ama o minicik yüzüne bakınca hepimiz unutuyorduk her şeyi...



Gitmeden önce de kendi ellerimle hazırladım bu kapı süsünü. Halkası dahi hazır değil onu bile kendim oluşturdum tamamen... Şekilleri keçeden çıkarıp içini boncuk elyafla doldurup elimde de diktim. Çok zahmetliydi ama zevkle yaptık. Alışık olmayınca, el de yatkın olmayınca ilk defa böyle bir şey yapmaya kalkışınca epey bir zaman aldı yapması:)
Öyle basit göründüğüne bakmayın ben onu bir haftada yaptım:)) Bir sayfada gördüm hoşuma gitti ve yapmaya karar verdim. Orda oldukça düzgün profesyonel bir iş olmuştu. Benim ki acemi işi yamuğu yumuğu hatası falan var ama benden bu kadar çıktı...

Ayrıca Biricik'im de çok yardım etti sağ olsun... Birlikte yaptık. ben yapamam bunu ya dediğimde birlikte yaparız deyip teşvik etti beni ve kendisi de emek verdi...Çok teşekkür ederim canımın içi Biricik'im:)  Ortaya da böyle bir şey çıktı işte:)


19 yorum:

  1. Allah analı babalı büyütsün İnşaallah.
    Hediyesi de pek güzel. El emeği daha ne olsun. Ve cidden başarılı görünüyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah.
      Teşekkür ederim:) Öyle görünüyorsa ne hoş:)

      Sil
  2. ayy çok tatlııı olmuş bu süsss...bu kadar güzel bir şey hayal etmemiştim benn...yıl başında gidecek olmana da çok sevindim.ayrı kalamazsın o kokuyu aldıktan sonra çünkü...
    Ahmet Akif'i görünce senin de duyularının canlanmasına ve bebek istemene de ayrıca çok ama çok ama çok sevindim... en hayırlı zamanda ben de teyze olmak istiyorum çünkü.Merve'den hayır yok bari senden gelsin:)

    tekrar hayırlı olsun huzurbulutum...ailesine,hayırlı bir evlat olsun,sağlıkla mutlulukla,başarı ile geçen bir ömür nasip olsun inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canımcım:) Sevindim beğendiğine:)
      O kadar tatlıydı ki canlandı ki ne canlandı hem de... Olur inşallah bakalım hayırlısı diyelim:) Merve'den de olur inşallah yine:) kesme ümidini:)

      Amin inşallah canım benim çok teşekkür ederim:)

      Sil
  3. Bir bebeğin o tatlı bakışları sanırım yaşanan tüm acıya değiyor Hayal. Hiç tatmadım ne dayı oldum ne de baba.. Umarım en güzelinden ben de yaşarım kardeşlerime bağlı, tabi evlenmek daha bana uzak olunca :) doğurmuyorlar conolar neymiş erkenmiş neyse hayırlısı tabi ki. :)))

    Ahmet Akif'in bir anlamı var mı Hayal :)) Şimdi bana kızacaksın, ama şöyle Koray, Cenk, Mete, ( Serkan :) ) Kuzey, Güney, Doğu, Batı, gibi isimler vardı :D

    Son olarak şimdi duayla pek aram yok ama umarım etrafında hep onu sevecek insanlarla dolu güzel bir hayat yaşar, çünkü seveni çok olanın yüreği de büyük olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değiyor evet:) İnşallah tadarsın bir gün hem dayılığı hem de babalığı;)

      Gülümsettin :) Yok kızmadım niye kızayım ya hu. Şimdi şöyle Serkancım, isimler ve anlamları önemli. hem bu dünyada hem öteki:) Anlamı elbette ki var bu isimlerin. Güzel anlamları var hatta:) Ama öyle özel bir anlamı yok koymalarında.

      Kuzey, güney batı, doğu, onlar yön yahu :) Bizi çok da açan isimler değil :) zevk renk meselesi:) Annesiyle babası bu ismi uygun görmüş sevmiş koymuşlar. Onların hakkı:) Mehmet Akif' Ersoy'un ismi hiç tuhaf gelip yadırganıyor mu? Hayır:) Yakışıyor da bence.
      Anladım ben seni yeni doğmuş bebeğe biraz değişik geliyor bazı isimler dimi:) benim de ayy bebeğe hiç gitmiyor dediğim isimler var tabi ki.
      Büyüyünce genç delikanlı olunca ismi daha bi iyi durur ama;)

      niye öyle diyosun pek ala güzel bir dua olmuş işte:) Çok teşekkür ederim amin inşallah inşallah.

      Sil
    2. :))) yani sonuç olarak anne baba beğendi diyorsun :D Şunu iyi biliyorum Hayal isimler çocuğun kişiliğini etkiler. M. Akif değerdir tabi de ben yine de Koray ya da Mert gibi isimlerden yanayım.... :)) Hatta Batu gibi ilginç isimler de konabilir. Ya Hayal, piyasada Serkan Aydemir adında binlerce isim var ya yuhh o_O bir email hesap açacağım ya da sosyal bir sitede hesap açacağım hop bu isim alınmış diye uyarı veriyor sinirim bozuluyor :D neyseki yeni açılan bir email hesabından kaptım yıllar önce adımla ilgili bir hesap :)) Bu önemli söyleyim büyüdüğünde Ahmet Akif'cik sıkıntı yaşamasın :)))))))))

      Sil
    3. Bence de vardır etkisi.. Bu ismin etkisi de iyi olur diye düşünüyorar zaten hadi hayırlısı:) İnşallah bir gün sen oğluna bu isimlerden birini koyarsın o zaman Serkan:)
      O email adresi sıkıntısını ben de yaşadım yaşamayan insan azdır herhalde ya:) Çok da sinirdir, yanına alakasız sayılar eklemen gerekir ya da harf..
      Teşekkür ederiz efenim düşündüğünüz için:) Tek sıkıntımız açacağımız hesap olun yaw halledilir :D
      :))

      Sil
    4. Aynen Hayal tek sıkıntı açılacak hesap olsun :)))

      Sil
  4. maşallah allah analı babalı büyütsün, çok geçmiş olsun, ismi de çok güzelmiş Allah bağışlasın. el emeği göznuru hediyeniz de pek güzel... en güzel hediye yanlarında olmanız, yardımlarınız, moral vermeniz:) bebek kokusu çok kalıcıdır, burnunuzda tüter:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Amin amin inşallah. Onlar da beğendi küçük hediyemi şükür ki:)

      Evet yanlarında olmak destek olabilmek güzeldi. Ah o koku, o yumuşacık ,sıcacık minicik yanacıklar:) Hem de ne tütüyor...

      Sil
  5. tebrik ediyorum :)
    sağlıkla, güzelliklerle büyüsün..
    hediyen de çok güzel olmuş, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim mavim.. Amin inşallah:)
      Beğendiğine sevindim :)

      Sil
  6. çok çok öp kokla benim için olar mı ama unutmaaa :) (o öykünün devamını yazdım kii şimdii :)

    YanıtlaSil
  7. Canımm benimmm gördüm miniğinizin resmini nasıl tatlı bir surat ondaki öyle maşallah barekallah :) Rabbim hayırlı uzun ömürler ihsan etsin ailesiyle birlikte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim hayatım:)
      Amin aminnn inşallah:)

      Sil
  8. Gözünüz aydın, Allah sağlıklı bir ömür versin. Hediyesi sizin gibi güzel yürekli insanların elinden çıkınca güzel oluyor işte :) Allah sana da o mis kokulu yavrudan bi tane versin ya dur iki tane versin ikiz olsunlar :) Mutlu yıllar canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim hayatım :) amin inşallah hayırlısını versin Rabbim herkese:)

      Sil