14 Oca 2015

AROMALI SİYAH ÇAY


Uzun zamandan sonra özlediğimiz aromalı siyah çayımıza kavuştuk yine... Denemek için bizzat koklayıp kokusundan seçip, severek beğenerek içtiğimiz bir çay olmuştu kendisi:) Gördüğünüz üzere orman meyveleri aromalı siyah çay:)

Hemencik bitmesini istemediğimden ben demlerken normal çayımızın içine biraz da bundan karıştırıyorum misler gibi kokusunu tadını veriyor, yeterli oluyor. Onu kendiniz ayarlarsınız istediğiniz gibi. Zaten daha bardağa koyar koymaz o buharıyla birlikte buram buram yayılan güzel kokusu var ya,  o bile yetiyor bizim için:)

Bu paketi henüz açmadığımdan içeriğini gösteremiyorum. Ama içinde siyah çay, kabuk tarçın, karanfil, zencefil ve orman meyveleri aromaları var... Paketin üstünden bile o tatlı kokuyu duyabiliyorsunuz.

Yine denemek adına bir de Gurunchka siyah çayı almış Biricik, o da bergamot ve turunçgil aromalı. Fakat yukarıdaki kadar etkili bulmadım, pek bi koku ve tat alamadım ondan... Biz yine bu orman meyveliye devam ederiz gibi gözüküyor. Orman çiçekleri karışımını da gördüm, o da hoş olabilir, bir kere de onu denemeli belki de.


10 yorum:

  1. öyle anlattın ki sanki kokusu burnuma geldi... ben de denemek istemiştim bir ara hem bulamadım istediğim gibisinden hem de cesaret edemedim galiba...siyah çaya öyle çok alıştım ki araya başka aromalı çayları alırsam haksızlık etmiş olurum gibi geliyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bunu bir dene canımcım:) Bu da siyah çay özünde, içinde biraz aroma var sadece.. Tadı öyle meyve çayları gibi değil. Tam kararında hafif aromalı en çok da kokulu bir siyah çay. Seversin diye düşünüyorum:)

      Sil
  2. Kulağa hoş geliyor. Siyah çayı pek sevmiyorum, ama sıcak içecek de arıyor bünye. Nereden aldığınızı öğrenebilir miyim, ben de denemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezmeye çıkacak olursanız Üsküdar'da çay dükkanı diye bir yerden almıştık ama bu sefer internetten sipariş verdik:)
      Çaydükkanı com. dan

      Sil
    2. Şimdi baktım, epey de çeşit varmış. Teşekkürler.

      Sil
    3. Evet çeşit çok:)
      Rica ederim, işine yaradıysa ne hoş:)

      Sil
  3. bir çay sever olarak hemen bulmalıyım bu çaydan :)
    merak ettim :)

    YanıtlaSil
  4. çok merak ettim bu çayı, afiyet olsun :)
    bu arada yeni bloguma beklerim http://buseilehayat.blogspot.com

    YanıtlaSil