21 Oca 2015

SIRADIŞI GÖRÜLESİ YERLER






















Ben ilk gördüğümde bir an dağları mı boyamışlar acaba diye geçirdim aklımdan ama sonra yok artık koskoca dağlar boyanabilir mi hiç, mümkün değil, delilik diye güldüm kendi kendime...
Okuyunca gördüm ki tamamen gerçekmiş.

Çin'de yer alıyormuş bu dağlar ve Gökkuşağı dağları olarak geçiyormuş.



Gökkuşağından dağ olur mu demeyin!














Bu güzelim renkler  ise milyon yıllık kum ve kumtaşlarının karışımından oluşuyormuş.  Bir çok geniş alanda karşılaşılan tortul diziler, farklı farklı renkler insanı büyülüyor.


Gidip canlı canlı görmek isterdim:)


Gökkuşağı Dağları kırmızı kum taşları, mineral depoları, biraz yağmur, biraz rüzgar ve de 24 milyon yıllık bir zaman dilimi sayesinde bu görkemli görüntüye sahip olmuş.












Peki Provence Fransa'da bulunan bu lavanta tarlalarına ne demeli? Kokusu nasıldır kim bilir:) Rüya gibi görünüyor.





Şu manzaraya bakınca da bir nefesi tıkanmıyor mu insanın ya?
Fiji'de  Espiritu Santo Adası'nda(gizli hazineler adası olarak da adlandırılıyormuş) Blue Holes olarak adlandırılan gözünüzün gördüğü en berrak mavi sular.... Biricikimin içinin gittiği kesindir:)





Ben bu mağarayı kesinlikle gezmek isterdimmmm:) Biricikimin de mutlaka gezmek isteyeceği bir yer:)

Dünyanın en büyük mağarasıymış burası.

Vietnam'ın Quang Binh bölgesinde bulunan Hang Son Doong Mağarası.


Dağın altındaki kireçtaşını aşındıran nehir suyu ile 2,5 milyon yıl önce oluşan devasa mağarayı, yoldan çok uzakta olduğu ve ormanla çevrili olduğu için bulmak çok zormuş. 200 metre yüksekliği ve 138 metre genişliğiyle dünya rekorunun son sahibi Malezya'daki Deer Cave'in (Geyik Mağarası) iki katı büyüklüğündeymiş.


Daha ne güzel ne nefes kesen yerler vardır habersiz olduğumuz ama öyle kalsın ya hu, görünce gidesi geliyor heves ediyor insan:)



10 yorum:

  1. Ne güzel yerler var ve lanet dünya kuralları yüzünden sınırlarımı geçemiyorum... Dillere ayrılmış her yer dinlere... O kadar üzüyor ki bu gerçek beni ırksız ve dinsizim dediğimde de yanlış anlaşılıyorum çoğu kez. Yaşamın ne kadar güzel olduğunu belki de bu nedenle anlayamıyoruz Hayal... Acilen dünyanın değişmesi lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insanları, hangi milletten ırktan dinden olursa olsun, fikri düşüncesi hayat felsefesi ne olursa olsun ayırmamak gerek Serkan evet... Her insan özünde anlaşabilir uyum sağlayabilir birbiriyle yeter ki kalpte kin, nefret, küçümseme gibi kötü kırıntılar olmasın...
      değişim diyince o zor işte, değişim istiyorsan işe ilk kendinden başlayacak insan:) insanlar değişecek önce:)
      paran varsa her yere gidersin işi en çok paraya bakıyo Serkan:) iletişim her türlü hallolur. Ah para ahh diyoruz ve zaman... Yapanlar da yapıyo ama..
      inşallah bir gün istediğin gibi gezip tozarsın sende ne diyeyim;)

      Sil
  2. Gezgin ruhumu aldı götürdü bu resimler :)

    YanıtlaSil
  3. çok muhteşem güzellikler, nasılsa insanlar mahvetmemişler, öylece kalırlar umarım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimii:) İnşallah diyelim:)
      Baktıkça hayran kalıyor insan...
      Taştır topraktır şu olay, bu olaydır da özünde, insanları mest eden tüm bu tabloların ve daha nice görmediğimiz güzellik ve ahenklerin bir sahibi var ;) gidemesek de gözümüz görüyor şükür:)

      Sil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet güzel yerler. Yorumunuzu silmek durumunda kaldım çünkü yorumdan ziyadesiyle fazla üç beş satır reklam etiketlerini istemiyorum sayfamda. kusura bakmayın. o reklamları getirmezseniz bir daha sevinirim.

      Sil
  5. Dağlar...
    Tam bir renklere yolculuk olurdu. :)

    YanıtlaSil