13 Kas 2015

12. HAFTAYA DOĞRU




Çok şükür o kabus gibi mide bulantılarını yaşamadan geçiriyorum ilk zamanlarımı. Ufak tefek durumlar haricinde pek bir sıkıntım yok elhamdülillah. Ama bazı akşamlar yerinde duramama oksijenim tükenmiş gibi hissetme, bacaklarda böyle sanki kalkıp yürümem için beni kışkırtan bir rahatsızlık hala devam ediyor. Akşamın bir vakti, 10, 11 12 hiç fark etmiyor, o hale gelince hemen dışarıda alıyoruz soluğu...


Üç gün sonra 12. haftama giriyorum. Öyle pek bir şeye aşerdiğimi söyleyemem. Çok fazla bir şey çekmiyor canım. Tuzlu ,ekşi de isteyebiliyorum, tatlı da...
Hatta geçenlerde nereden aklıma geldiyse haşhaşlı tatlı istedi canım ama kendi yaptığımı da istemiyorum.Ben de dedim ki , nasılsa iki hafta sonra inşallah Aydın'a gideceğim, orda yaptırıp yerim. Gelin görün ki Biricikim dayanamadı baktım almış gelmiş malzemeleri ben yaparım dedi:)) yaptı da, ben de afiyetle yedim:)


Hamile olduğumu pek hissetmiyorum . Ne zaman hissedeceğim ben minikimin hareketlerini yaa, merakla ve istekle bekliyorum. Aslında şuan hareket ettiğini biliyorum ama çok minik olduğundan hissedemediğimi de biliyorum. Arada sırada karnıma dikkatlice bakarken yakalıyor Biricik beni ve N'oldu tekme mi attı diye dalga geçiyor hemen:)


Acaba nasıl bir şey ki hareket etse de anlar mıyım, ilk zamanlar anlayamam belki de. Bilen anneler siz ilk ne zaman hissetmiştiniz bebeğinizin hareketlerini ve tarif etmek gerekirse nasıl tasvir edersiniz? :)

10 yorum:

  1. Bende aşırı bulantı çekmeden geçirdim ilk zamanları.
    şu an ilk hissettiğim o anı hatırlıyorum. ama hangi haftaya denk geliyordu kestiremiyorum.
    bir keresinde yatarken, sağdan sola geçişini çok net hissetmiştim. resmen içimde ilerliyordu.:))
    o anlardaki hisler öyle değişik ki..
    Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin hayırlısıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulantı kısmını rahat atlatmak büyük nimet çok şükür:)
      Hımm bakalım ben ne zaman hissedeceğim, herhalde anlarım gerçekleştğinde:)
      Amin amin.

      Sil
  2. Ay sen hamile misin:) Çok sevindim, hayırlı olsun canım. Ben ilk hareketini anladığımda bir “ay" diye çığlık atmıştım :)) İçinde bir canlının olması müthiş bir duygu. Aşırı bir heyecan yaratıyor her hareketi. Dilerim hayırlısı ile kucağına alırsın. Sevgiler güzellik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveett Hamiyetcimm:) Çok yteşekkür ederiimm. o çığlığı ben de atmak istiyorum. henüz çok erken olmasına rağmen karnımı dinleyip duruyorum bişi hissedermiyim acaba diye:)
      Aminn inşallah tekrar çok teşekkür ederim:)

      Sil
  3. aayy inanmıyorumm Tebrik ederim annemi oluyorsun çok mutlu olduumuuummm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo kimm gelmiş aman da aman. kııız seenn nerelerdesin ya:)
      Evet inşallah öyle oluyorum:)
      Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  4. senin bu hamilelik notlarını çok keyifle okuyacağım anlaşıldı şimdiden. merak ediyorum,bebeğin için günlük tutuyor musun? :) bence yazmalısın her hissettiğini,sonra çok anlam kazanacak bu cümlelerin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok hayatım ya öyle özel bir günlük tutmuyorum , ki düzenli tutamam da ben zaten:) Arada sırada yazarım burdan işte böyle içimden geldikçe bişiler hissettikçe zira her an bir şeyler hissedemiyorum hatta şu an hamile olduğumu bile hissetmiyorum:))) gerçi dün bugün var biraz hissiyat, bizim henüz uzaylı formatındaki miniği görünce dün doktor kontrolünde:)

      Sil
  5. Allah tamamına erdirsin,tebrikler

    YanıtlaSil