10 Kas 2016

TANIMIYORUM Kİ SENİ!

 
Kendi halinde sakin bir sokaktayım. Bir anda kendimi eski eşyalarla dolu, küçük bir dükkanda buluyorum. Derinden gelen bir nağme, çeviriyorum başımı, eski bir radyo; aynı dedemin radyosu, üzeri tozlu. Takılı kalıyor gözlerim üç beş saniye. Öyle huzurlu, öyle sakin hissediyor ruhum.

Dükkanın sahibi, saçı sakalı  ak, güler yüzlü bir dede; selamlıyor başıyla beni hafiften,  gülümsüyorum ben de.
 
Elinde taze demli bir çay, kokusu buram buram, buharı üstünde.  Hiç kelam etmeden sessizce bakınıp , aynı sessiz selam ve tebessüm eşliğinde çıkıyorum dükkandan. Yürüyorum, yürüyorum, dönüyorum köşe başından, ne hoş yollar; eski taşlı yollardan. Az ileride sarı bir yağmur; heybetli bir ağaç yapraklarını döküyor, gözüm ona takılıyor bu sefer de.
 
Sonra bir anda ne olduğunu anlayamadan koşmaya başlıyorum o gürültü kıyametle. Var gücümle koşuyorum, çantam düşüyor, bir an bile duraksamadan devam ediyorum.

Sesler giderek artıyor, ben nefes nefese, kendi nefesimi hatta nefes alamayışımın sesini dinlediğim bir anda yanımda koşan biri daha beliriyor. 
Tanımıyorum.

Kolumdan çekiştiriyor beni hızlıca. Hemen az ileride aralık bırakılmış tahta kapılı eski bir ev. Kaçışanlar çoğalıyor, hayal meyal görüyorum.

Kapıya yaklaşıyoruz. Tam içeri adım atacakken öyle bir ses delip geçiyor ki kulaklarımı...Bir kurşunun keskin rüzgarıyla ürperiyor tüm bedenim. Oracıkta kalakalıyorum. Hissetmiyorum bedenimi.  Kolumda bir el, ittiriyor beni. Zoraki bir adımla içerideyim.

Sonra o el kayboluyor, dönüyorum arkamı, kan var göğsünde, yere yığılıyor... Gözlerinde acı ve tebessüm karışık. Derinden hissediyorum acısını kalbimde; balyoz gibi inen bir yumru. Boğazım düğüm düğüm, yutkunamıyorum, gözümdeki yaşlar benden bağımsız halde, durduramıyorum. Öylesine acıyor içim... Tanımıyorum ki seni! tanımıyorum... Sen kimsin, kimsin ki sen!!??
 
Derken bir ağlama sesiyle irkiliyorum. Zeynebim ağlıyor. Boğazımda bir ağrı, göğsümde taze bir acı sanki, etkisindeyim hala rüyanın.

8 yorum:

  1. Canlı canlı sizinle beraber yaşadım rüyayı... Kaleminize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. of aman aman görme böyle şeyler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rüya siparisi veremiyorum henuz deep:d :)) Bence de görmesem de olur:)
      insan kalkinca bu nerden cikti dedigi, kirk yil düşünsem aklima gelmez dedigi seyleri gorebiliyor.

      Sil
  3. Yaşanmış bir olay sandım bir an, efendim :)
    Sakin sakin okuyordum bir anda koşuşturma başlayınca irkildim, bu rüyalar çok kötü oluyor ben de ara sıra görüyorum benzer aksiyonda şeyler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercek olmasin hic aman aman, efendim. Ruya da bile fena hissettiriyor:)/ruyalar enteresan ya.

      Sil
  4. Sen rüya falan görme ya hu..

    Yıllar evvel benimle ilgili de bir rüya gördün, senin yüzünden hala o rüyanın etkisindeyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) ben napayım görüyorum işte. her gördüğümü de hatırlamıyorumdur daha:)

      Sil