4 Kas 2013

CAN CİĞER KUZU SARMASI





Kuzu sarması için temel malzeme olan kuzu kalbi seçimi dikkat gerektiren bir süreçtir. Seçeceğiniz kalbin sinirlerden olabildiğince arındırılmış olması önemlidir. Ayrıca içinde geçmişin pıhtılarını taşımıyor olması da yemeğimizin tadı açısından önemli bir kriterdir. Tazelik de isteyeceğiniz bir özellik olacaktır. İçi geçmiş bir kalp yerine sıcacık bir kalple eve gitmenin size kazandıracağı lezzet çok büyük olacaktır. Organiklik ve doğallık da seçim tercihleri arasında. Sentetik ve yapmacık bir kalpten uzak durmak isteyeceksiniz, aksi taktirde yapay bir tat ile baş başa kalabilirsiniz.

Belirtilen şartlara uygun bir kalbi almak üzereyseniz kalbin bir kuzuya ait olduğundan mutlaka emin olun. Aksi takdirde diğer kalpler tat vermek yerine; hayatınızdan tadı yok etme, mideye oturma, çiğnenmeyecek sertlikte olma ve boğazda düğüm düğüm yer etme gibi ciddi yan etkilere yol açabilir.
Son olarak beğendiğiniz kuzu kalbinin uzun kuyruklar bekletilmeden ve çok yüksek bedeller istenilmeden size verildiğinden emin olun.
Kalbi alırken gereğinden ve hak ettiğinden fazla bedel istenildiğini düşünürseniz başka kuzu kalpleri arayın, emin olun dışarıda çok kuzu kalbi var.

Evet, seçimi yaptınız ve şimdi elinizde beğendiğiniz bir kuzu kalbi var. Sıcaklığını hissettiğiniz ve rengiyle ortama can katan bir kalp. Ancak kalbiniz henüz ham ve çiğ vaziyette. Güzel bir terbiye sürecinden geçirmeniz gerekiyor. Ham şekliyle pişirdiğinizde henüz olgunluğa erişmeden çok hızlı kararlar almış olursunuz ki bu şekilde istediğiniz tadı almanız mucize olacaktır.
Terbiye için kendi yüreğinizin en derinlerinden özenle yetiştirdiğiniz bir tutam sevgiyi kuzu kalbine yumuşak dokunuşlarla tatbik edin. Umut ve huzur bakışlarınızı değirmenlerinden geçirerek kalbe serpiştirin. Zaman zaman kalbi gözyaşlarınızda benmari usulü ısıtın. Ancak, aşırıya kaçmayın ve mutlaka mutluluk gözyaşları kullanınız. Kalbin kabul edeceği seviyede şaka, naz, koruyuculuk, kıskanma, sahiplenme, şefkat gibi baharatlardan da kullanabilirsiniz.

Özenle terbiye ettiğiniz kuzu kalbi pişirilmeye hazır. Pişirmek için son malzememiz olan kollarınızı kuzu kalbine sarın ve uzun süre ısıtın. Sıkıca kucaklayın ve sarılın. Isıtma sırasında kendi kalbinizin ısısını harlı şekilde açmayı ihmal etmeyin. Aman dikkat; az ateş verirseniz ve az süre ısıtırsanız kalp çiğ kalacaktır, uzun süre çok düşük ateşte pişirirseniz kalp tadını zamanla kaybedecek ve sertleşecektir, çok fazla ateş verirseniz de güzel bir kuzu sarması ihtimalini elinizden kaçırmış olabilirsiniz. Özenle ve dengeli bir sarılma sürecinden sonra kuzu kalbiniz hazırdır.
Terbiye süreci ve pişirme süreciyle oldukça önemli süreçlerdir ve doğru kuzu kalbine doğru uygulandığında aradığınız hayat tadını size verebilecek tek şeydir.

Unutmayın, kuzu sarması tarifinin detayları tamamen elinizdeki kuzu kalbine ve sizin kabiliyetinize bağlıdır. Her şeye rağmen, bunca emeğinizle tarife uyarak hazırlamış olduğunuz kalp hala yumuşamadıysa ve hayatınıza tat vermiyorsa, bilin ki o kuzu kalbi değil bir öküz kalbidir.

Afiyetler olsun…


                                                                         * Aşk'tan inciler ...



Sevgili biricik eşim yazdı bu yazıyı:) Ben istedim o da beni kırmadı:)

 



20 yorum:

  1. Ne kadar tatlı bi yazı olmuş bu böyle, kocaman gülücükler açtı suratımda. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederiz Burcucum:) ne mutlu gülümsettiyse:)

      Sil
  2. Son kısmaaa bayıldım.
    süper olmuş:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürlerr:)) ben de çok sevdim son kısmı;)

      Sil
  3. Harika :) ince mesajlarına bayıldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim:) sevindim beğendiğine:)

      Sil
  4. aaaaa baksan yaaaa bu yazı var yaaa, ya tam benlik valla. okurken inan ki, acaba bunu ben mi yazdım dedim. çok çok sevdiğim bi tür bu bu mizah yani.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aklımdan geçmişti deep sever bunu diye:) benim bitanecik kocacıkım yazdı ben değil :) yeni ekledim notu da.. öyle bir niyeti yoktu da benim içim rahat etmedi.. Bilinsin dedim:)
      neyse ki yanı başımda var böyle bir cevher de, yazıyor sağolsun :)

      Sil
    2. tamam onun kod adı cevher olsun.
      kuzu cevheri.
      cevher kuzusu.
      :)

      Sil
    3. kod adı cevher:) cevher kuzusu:) sevdim bunları:) anlaştık bence de olsun:))
      gülümsettin:)

      Sil
  5. "Kalbin kabul edeceği seviyede şaka, naz, koruyuculuk, kıskanma, sahiplenme, şefkat gibi baharatlardan da kullanabilirsiniz." kısmını çok sevdim. Eline sağlık eşinin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok hoş bir cümle, tam tadımlık hiçbirinin fazlası gitmez:) teşekkür ederiz..

      Sil
  6. Her ne kadar kuzu kalbi değil de ciğeri tercih etsem de, yine de sevgili enişteye sormak isterim : Diyelim ki çok açız.. Ve duyduk ki kuzu kalbi, huzur, mutluluk falan veriyor.. Göbekli ve obur biri olarak, bir değil de üç-beş adet kuzu kalbi bulmamızda herhangi bir sakınca var mıdır..?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eniştenin yerine ben cevap vereyim sana dur:) hayır efendim binlerce kuzu içerisinde sadece bir kuzu kalbi vardır sana huzur ve mutluluk verebilecek olan.. o yüzden bir taneyle yetinsen iyi olur obur efendi:) hem zaten doğru kuzu kalbini bulduğunda doyum kendiliğinden gelecektir... ikincisi aklından bile geçmeyecek:)

      Sil
  7. Ne güzel bir anlatım, okurken benim kuzu sarmam kim diye düşündüm!!
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler pe hito, sevdiysen ne hoş:) biliyorsundur belki çok yakınındadır hı:)

      Sil
  8. yahuu ne güzel bir tarifti bu böyle.bayıldım bayıldım.eşler birbirlerine benzer derlerdi de kalemleri de bu kadar benzermiş bilmezdim:)

    kalemhane.net

    YanıtlaSil
  9. hoşgeldinn canım benim:) teşekkür ederizz
    :)
    lakin şimdi kabul etmek gerek ben bu kadarını yazamazdım;)

    YanıtlaSil