26 Kas 2013

MUTLULUĞUN KOKUSU



Hiç size de oldu mu? Hani bir koku duyarsınız ve o koku alır başka yerlere götürür sizi.. Her şeyin bir kokusu vardır, sevginin, hüznün, yalnızlığın ve hatta mutluluğun da bir kokusu vardır farkettiniz mi hiç?
Kâh rahatlatan, kâh coşturan, kimi zaman dinlendiren kimi zaman kıpırdatan, susturan, konuşturan kokusu.. Düşünün, bir anne için bebeğinin kokusu, bebek için annesinin kokusu mesela..
Sevdiğiniz insandan aldığınız kokudur... Yar kokusudur.. İç dolar ya hani böyle, hani genişler ya göğsünüz huzurla, sonra o geniş göğüsten çıkan nefesin tadı hani böyle ağızda yayılır gülümseme olur çıkar ya, onun sesi de  ''ohh'' olarak çıkar , sessiz ama en derinlerden... İşte o huzura mutluluğa sebep olan kokudur mutluluğun kokusu..

Belki basit güzel bir kokuda da saklı olabilir mutluluk.. Bunu sonradan anlarsınız..Benim şimdilerde anladığım gibi..
Evlenip de evime ilk geldiğimde bir koku var idi evde, o zamanlar bana pek sıradan gelen önemsemediğim hatta sevmediğim bana ağır gelen bir koku.. Bir oda deoderantı.. Çok hoşlanmadığımdan kaldırıp kenara koymuştum, aylar sonra tekrar sıktığımda  çok garip birşey oldu, gülersiniz belki ama bir anda içime öyle tatlı bir his, mutluluk yayıldı ki... Kapattım gözlerimi ve gülümsedim, taaa içime çekerken o kokuyu..

Ne oldu biliyor musunuz? Eve ilk geldiğim zamanlara evliliğimizin ilk anlarının ortasına; mutluluğun tam ortasına bıraktı o koku beni:) Masal gibi, koku yayılıyor ve siz gözlerinizi kapatıp kendinizi bıraktığınızda, sizi alıp o zamana tekrar götürüyor ve aynı güzellikte dirilikte hissettiriyor her şeyi tekrar..

Zaman geçtikçe o ilk mutlulukların üzerine hep yenileri daha da güzelleri eklendi lakin o ilk kokunun yeri tadı bir başka.. Ne kadar güzelmiş.. Aslında hiç kimse bunun farkına varamaz.. Yaşarsınız geçer, o an o mutluluğun bir kokusu olduğunu bile bilemezsiniz.. Size bir şeyler hatırlattığında bunu duyduğunuz mutluluksa o anın iki katına çıkar.. Bir nevi somut olarak mutluluğu hissetmek gibi.. Sanki tekrar tekrar yaşıyormuş gibi... Ne hoş ne muhteşem bir duygu.. Bilmem ki daha nasıl anlatayım..

Mutluluklarınızın sindiği kokuları yıllar sonra hiç ummadığınız beklemediğiniz bir  anda duyup, dediğim güzellikleri yaşamanız dileğiyle bir gün:)

 
Yeni Türkü' nün şarkıları da ayrı bir güzel.. Yazı boyunca dinlediğim bu güzel şarkıyı da paylaşmadan yapamadım:)
 
 

18 yorum:

  1. bana da çok olur :) kokular eski fotoğraflara bakmak gibi etki yaratıyor.annemin lavanta sabunu ve tütün kolanyası karışımı kokusu,babanın bıyık kokusu alır çocukluğuma götürür beni.soğancık ve maya kokusu anneannemdir.tesbihlerdeki esans kokusu dedemdir...
    ama en güzeli bebek kokusu sanırım.umut vadeden...
    kaleminize sağlık çok keyifli ve güzeldi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet fotoğraflara bakmak gibi:) aklıma geldi hatta bunu da verseydim örnek olarak demiştim ki, sen yazmışsın ne de iyi yapmışsın:)
      ne hoş bir yorum olmuş bu, çok teşekkür ederim:)

      Sil
  2. nefis nefis.
    :)

    o koku çiçek kokusu olmalı yaa.

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) farklı kokular... her mutluluğun kokusu farklı..

      Sil
  3. mutluluğun kokusu hep kalsın yüreğinizde..
    çok güzeldi. yenitürküyü de ayrı severim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Mavi, hepimizin yüreğinde kalır dilerim..
      yeni türkü başka güzel:)

      Sil
  4. anılarımızın zamana sinmesidir o kokular... koku duyusu ilginçtir... beynin anısal belleğine yakındır ve çoğu kez Hayal, kokular bize geçmişin hala var olduğunu hatırlatır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yani bu durumda koku önemli bir yere sahip insan hayatında.. evet ilginç, bir kokuyla geçmişte yolculuk yapmak yeniden...

      Sil
  5. O yüzden kokuları almak ne güzel lütuf değil mi? :)
    Unuttuğunu sandığın o anları hatırlatıyor insana. Ne hoştur o anlar, içinde hüzünde olur ama huzurludur insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, ne şüphe, büyük ve güzel bir lütuf muhakkak.. senin hatırlamak gibi bir çaban olmasa da hatırlatıyor ve dediğin gibi huzurla sarıp sarmalıyor güzel anılar gönlünü..

      Sil
  6. Bana da cok olur bazen yolda yururken burnuma bi koku gelir ne oldugunu da bilemem ayy bu bu seyin kokusu der mutlu olurum ama o seyi cozemem :) ozellikle annemin kokusu beni en mutlu eden kokularin basimda gelir ayrica kopegimin doritos gibi kokan patileri de beni cook mutlu eder :)) cok guzel bir yazi olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin :) herkes için mutluluğun kokusu başka tabii:) o kokuyu tanımak farkında olmak güzel:)
      teşekkür ediyorum:)

      Sil
  7. Bebek kokusu, aşk kokusu, bahar kokusu, toprak kokusu her biri ayrı güzel.

    O mutluluk kokusu hiç bitmesin, hiç silinmesin üzerinizden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepsi insanı mutlu eden huzur veren ferahlatan kokular..
      teşekkür ediyorum:) hepimizin üzerine sinsin..

      Sil

  8. ''jean paul gaultier'' İtalya'dan gelir, diyar diyar gezsen de, onun götürdüğü yerlere götüremez... Ama bazen gereklilik arz eder, eşitlik isterse gönül...

    Başka kokulara da alışır insan:))))

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. henüz o kokuyla tanışmadım:) etkileyici anlaşılan o ki..
      alışır ya, nelere alışmıyor ki insan:)

      Sil
  9. okurken yar kokusu yazmışsınız ya ,bir zamanlar olupta şimdi olmayan yarin kokusu yüreğimi cızlattı,gözlerimi doldurdu,belki bir daha hiç duyamayacağımız kokular beni paramparça etti

    YanıtlaSil