25 Şub 2015

FİLM SEANSI; DAWN OF THE PLANET OF THE APES


Türü; aksiyon, bilimkurgu
IMDB puanı: 7.7 /10
Rotten Tomatoes: %90




Gördüğünüz üzere gayet iyi oylar almış. Bizim film veya dizi seçerken oylarını dikkate aldığımız iki faktör. Özellikle de Rotten Tomatoes'inkine bakıyoruz, film eleştirmenleri tarafından oylandığı için...


Maymunlar Cehennemi : Şafak vakti; serinin son filmi. ilk serisi 1950li yıllarda çekilmiş olan bu serinin orijinal adı Dawn of the planet of the Apes. İlk filmin on kış sonrasını anlatıyor. Filmin başrolü, maymunların lideri Sezar, zekası ve liderliğiyle diğer maymunlara yön veriyor ve ormanda mutlu, sakin kurulu bir düzen oluşturuyor. Virüsten kurtulup sağ kalmayı başaran insanların bir noktada onlardan yardım istemesiyle tansiyon yükseliyor... Film bilimkurgu olmasının yanında aslında öyle çok fazla bilimkurgu öğesi barındırmayan, kendi dünyasında tutarlı olan bir film.


Filmin efektleri, görselliği makyajı ve kostümü oldukça başarılı... Epey gerçekçi buldum, diyecek laf yok.Filmde Sezar karakterini Andy Serkis canlandırıyor ki  oyuncu bu tarz karakterlerin oyuncusu, Gollum gibi unutulmaz bir karaktere de hayat vermiştir.. Sezar duruşuyla olsun verdiği mesajlarla olsun karizma geldi bana:))





Bu tarz filmlerden hoşlanıyorsanız severek  izleyeceğiniz bir film... Kesinlikle orijinal dilinde izleyin. Dublajı hiç tutmuyor orjinalinin yerini, resmen havasını büyüsünü değiştiriyor... Film yapımında ise 15 bin kişinin emeği varmış. İnanılır gibi değil.


Hatta bir önceki filmi maymunlar cehennemi başlangıcı da izlemeli derim. O filmde Sezar'ın nasıl bu hale geldiği anlatılıyor. Genleriyle oynandığı eğitildiği denendiği, büyüyüp son haline geliş evresi var. Onu izleyince daha bir güzel olur hem bu seri için hem de devam edecek olan bir sonraki film için. Devamını merakla bekliyor olacağım.




8 yorum:

  1. Başlangıcı izledim. Güzeldi evet. Beğenmiştim. Bunu da izlerim İnşaallah. :)

    YanıtlaSil
  2. Bu tarz filmleri hiç izlemem ama bence bu filmi izleyebilirim, ilgimi çekti canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir dene bakalım madem nasıl bulucaksın:)
      Biz pek ayırmayız film:) Hatta ben bu tarzları özellikle severim bile:)

      Sil
  3. Başlangıç çok güzel ve hüzünlüydü bence.

    YanıtlaSil