9 Ara 2013

DİKKAT HIRSIZ VAR!

Gecenin bir vakti uykudan uyanıp bir hırsızla karşı karşıya gelmek en korktuğum durumlardan..  Öyle bir şey olsa ne yaparız acaba, ya da ne yapılmalı bilmiyorum. Kalkıp çığlık çığlığa bağırıp üstüne yürümek mi yoksa sessizce uyuyor rolü yapmak mı..Ne alıyorsa alsın yeter ki çıkıp gitsin hani dokunmadan zarar vermeden size.. Ama işte insan onu da yapamaz ki korkudan herhalde..

Cumartesi gecesi sabaha karşı evde bir sesle uyandım, aslında çok ince küçük bir ses..Bir iki dinledikten sonra hemen eşimi uyandırdım bu ses ne diye. İçerdeymişçesine öyle net geliyordu ki.. O da duydu, normalde kalkıp bakardık ama sesi dinledik önce, içeride birilerinin olduğu fikri müthiş ürkütücü, çok geçmedi üç dört dkika sonra bir gürültü kıyamet koptu yukarılardan. Bir bağrış boğuşma , bir irkilmişim ki yerimden, fırladık zaten, kalbim de fırladı ama..Paldır küldür bi koşuşturmaca apartmanda..Üst katlarda bi komşuya girmiş hırsız meğer, ama biz daha öncesinde tıkırtılarla uyandığımızdan o gürültüyü duyunca allaaaahh biride bizim evde herhalde düşüncesiyle, elim ayağım tir tir titredi, kalbim sancıdı korkudan.. Adamın bilgisayarını almış götürmüş, aman cana gelmesin de..

Bizim duyduğumuz tıkırtı da artık önce bizim kapıyı mı denedi açmayı olmadı, yoksa adamın kapısını açmaya çalıştığını mı duyduk bilmiyoruz..Evler kağıt gibi olunca, yukarıdaki komşunun lambasını açıp kapatma sesi bile duyulunca, bu da bir ihtimal dedik..
Dün gece ister istemez tedirginlik huzusuzlukla yatınca her ses irkilmeye yetiyor. Sabaha karşı bi siren sesi bi gürültü yine n'oluyor ne var diye birden açtık gözümüzü , sonra bi koku, pencereden bir baktık dumandan etraf görülmüyor, allah yanıyor muyuz dedik uyku sesemi, baktık  ki yan taraflarda bir yerlerde yangın çıkmış meğer, tam görülmüyor sesler duyuluyordu, epey uğraştılar. Herhangi bir can kaybı olmadı sanırım..
öyle işte..
Ben yine hırsıza geleyim, hırsızlara kesinlikle caydırıcı daha ağır cezalar verilmeli diye düşünüyorum... İnsana verdikleri korku, maddi manevi hasar, öyle kaçıp gidenler kadar öldürenler de var.. Ben gerçekten şu an ve hazırlanan yeni ceza halindedn de ağır olmalı diye düşünüyorum ısrarla.

18 yorum:

  1. Aynen katılıyorum Hayal ve diyorum ki Allah kötüye fırsat vermesin.

    YanıtlaSil
  2. benim de en tedirgin olduğum şeylerdendir hırsızlar.özellikle yaz aylarında evde tek olunca,ya uyku arasında bi ses duysam görsem ne yaparım,ye yapılmalı diye geçiririm içimde.çözümsüz bir düşünce bu aslında.Allah o durumla karşı karşıya getirmesin bizi inşallah.cezalar elbette yetersiz.çok yetersiz hem de.onlar da bu açıklardan güç buluyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle öyle, caydırıcı birşey olkmadı ki hiç, üstüne bir de çoğaldılar yani..

      Sil
  3. Bilgisayar mı ay çok kötü ya, belki adam hala taksidini ödüyor lan. Hayır ne yani onurlu gururlu işçi olarak çalışmak varken ne diye başkasının hakkına girersin ki. Gerçekten zor ya ama yine de cana gelmemiş önemli olan bu. Ben okurken bile kötü hissettim yaşayana oldukça zor olmalı. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kötü tabii, hele bir de dediğin gibiyse iyice dokunur ama yine de cana gelmesindense alsın götürsün o daha iyi evet.. yopk anlamaz onlar artık bu saatten sonra onur gururdan da onlara da hakettiği cezalar vermek gerek..

      Sil
  4. En korktuğum şeylerden biri.. Hırsızla karşı karşıya gelmek...

    YanıtlaSil
  5. Bizim eve girmişti ama karşılaşmadık. Pek bir şey bulup da alamamıştı zaten. :)
    Beni huzursuz eden evin mahremiyetini bozması. Burası yol geçen hanı mı? Zaten bir müddet sonra da taşındık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi ki karşılaşmamışsınız:) onlara her yer han.. hem öyle hem de vereceği zarardan korkarım...

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun.
    ben de çok korkarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol Mavicim.. kim olsa korkar herhalde gece uykusunun ortaında o sessizlikte..

      Sil
  7. Ülkemizdeki hırsızlık kadar çirkin bir suç daha yok dermişim.. Var elbette ama hırsızlık konusunda gerçekten rezalet ötesi bir haldeyiz.
    Mesela apartmanların giriş katlarında oturanlar, camlarını demir yaptırmak zorundalar.
    Hatta bu hırsız alçakları birinci katlara bile çıktığı için oralara da parmaklık yaptıranlar var.
    kapının da kapalı olduğunu düşünürseniz eğer. İnsanlar kendilerini içeriye hapsediyorlar.
    ve koca bir dünya hırsızlara..

    Bu ne ahlaksız bu ne saçma bu ne lanet bir düzendir..

    Ülke ismi vermeyecem ama öyle ülkeler duyuyoruz ki arkadaşlardan bırak demiri, burda insanlar kapılarını bile kitlemez diyorlar. Hırsızlık ?? Yokmuş..

    Hırsızlar korkmuyor, garip hane halkı korkuyor, bu ne saçma bir düzendir.

    Ben ne yapıyorum :) kendimi durdurmazsam bütün içimdeki öfkeyi bu güzel bloga dökecem biraz sonra. Sustum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok ama haklısın içindeki o öfkede.. ah ahh hırsızlık olmayan bir ülke.. kapıları kitlemeden yaşamak.. hayal gibigeliyor insanın kulağına.. bizde ne mümkün... diyorum işte diyorum hiç acımayacaksın vereceksin en ağırından cezyı bunlara.. ben ortalıkta caydırıcı bir ceza göremiyorum.. insan hayatı bu kadar ucuz mu ya..

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. teşekkürler.. geçti gitti ardında huzursuzluğunu bıraktı..

      Sil