2 Ara 2013

DOSTLARLA BİRLİKTE

Cumartesi gününden bir not düşeyim. Caddenin ortasında, tüm o meraklı gözlerin içinde, ortalığı yatıştırmaya çalışan, korkuyla çırpınan kadına( eşi veya sevgilisi) küfredip okkalı bir tokat atan insan kılıklı densiz mahluk! Ellerin kırılsın..! Kadına el kalktı mı bunu gören erkek ahalisinin, seyretmek yerine o adamın tepesine üşüşmesi, bir de utanmadan edepsiz edepsiz, size ne o benim karım dediğinde ise bir kat daha fazla kötek atmaları gerektiğini düşünüyorum.. Evet o senin karın, hayat arkadaşın en büyük destekçin, tehlike anında senikorumak isteyen kadın! Malın değil yani..

Gelelim düne..  Haftalar öncesinden ayarladığımız bir buluşmamız vardı blogcu iki dostumla. Tiyatroya gittik. Sessizlik ismli oyuna, ki biz biricikle gitmiştik lakin 2.kez izlenebilecek güzel bir oyun olduğundan o oyunu seçtik tekrar.. Silence karakterindeki Funda Eryiğit'in performansını çok beğendiğimi tekrar söylemek istiyorum:) Gelelim bu 2 güzel dosta..

Ben yazmaya blog hayatına, 2006 da başlamış idim blogcuda.. Blogcu kendini bozunca bir ara bırakıp, tekrardan yeni bir sayfa açtım burada.... Bu iki dost da, taa o tarihlerde tanıştığım dostlarım.  Hiç bıkmadan 8 yıldır yazmaya devam ediyorlar..  Bunlardan ilki  <Çocuk> , ilk onunla tanıştım ve diğer bütün değerli arkadaşlarla da O'nun sayesinde tanıştım.. 8 yıllık blog macerasına artık blogspotta devam edecek inşallah.. Kalemi de güzeldir hani, cümle uydurukçusu der kendine ama çok güzel cümleleri vardır uydurulmuş..

Diğeri de Duygu . Benim güler yüzlü, bütün sorunlara rağmen hayata sımsıkı tutunan, pozitif, güzel yürekli dost canlısı arkadaşım..
Yıllardır sanaldan sürdürürken bu samimi güzel dostluğumuzu, benim evlenip İstanbul'a gelmemle gerçek hayata taşıdık sonunda.. Ara ara buluşuyoruz hep beraber ve çok güzel vakit geçiriyoruz..  En çok neşe kaynağımız olansa  <Çocuk> tur aşikar:) İnanın başım sıkıntıda olsa bi derdim olsa sonuna kadar ellerinden gelenin fazlasını yapacak ,her türlü güvenebileceğim iki insan..

Biriciğime de teşekkür ediyorum ayrıca, her defasında bize severek eşlik ettiği ve en az benim kadar benimsediği için dostlarımı:) Ben bu can ciğer adamı çok seviyorum yaa:))

19 yorum:

  1. Ben de sana bir şey anlatayım benzer bir durumu ben de sokak ortasında gördüm ama şu şekilde kız ve erkek feci şekilde tartışıyorlar ardından erkek şak diye bir tokat patlattı kıza :( nasıl üzüldüm içim yandı ama kız öyle bir şey yaptı ki kendimi tutamadım gülmekten kız bir uçan tekme savurdu ki çocuk neye uğradığını şaşırdı :) Sanırım böylesi gerekiyor insanlıktan nasip almayanlara.

    Hayal, aynı tarihlerde başlamışız blogcuda ve sonrası o sitenin densiz reklamları nedeniyle kapatmıştım. Benim ve senin gibi bir çok blogcu aynı şekilde bıraktı orayı ve burası gayet huzurlu dilerim hiç bozulmaz.

    Canım sana dostların ve biriciğinle mutlu uzun yıllar diliyorum. Sevginiz daim olsun.

    YanıtlaSil
  2. benim de içim cız etti vallahi gördüğümde, öfkeden gerginlikten biriciğin elini öyle sıkmışım ki acımış :) senin şahit olduğun olayda kız ne güzel yapmış oh gözümde canlandırdım da ben de güldüm şimdi:)

    evet burası gayet güzel, inşallah sağlam kalır..
    çook teşekkür ederim Hamiyetcim, amin inşallah:)

    YanıtlaSil
  3. Yazıya çok kötü girmişsin , birden bir tepem attı ama sonra tiyatro , dostluklar filan duyunca dipfirizden çıkarılmış kıyma gibi mayıştım kaldım.
    Daim olsun , hep olsun :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuyunca bile kötü dimi ama malesef yaşanıyor da bu kötülükler.. iyi hadi toparladım bak sonunda:) teşekkürler, olsun inş olsun:)

      Sil
  4. canım benim ne güzel bir yazı bu böyle.diğerleri gibi yine sıcacık.yüreğim biraz üşüse sana geliyorum bir iki satır dinlenip yüreğimi ısıtmaya.
    ben de eşine teşekkür etmek istiyorum tüm samimiyetlimle.bizi benimsediği,sevdiği,buluşmalarımıza hiç problem çıkartmdan dahil olduğu için.
    yıllar sonra çok güzel bir oyunla yine tiyatroya gittim sayenizde.çok güzel bir gündü benim için.sizin yanınızda geçirdiğim diğer zamanlar gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onun adına diyorum ki, rica ederim benim için de bir zevk:)
      keyif aldıysan ne mutlu bize, sevindim:) yine gideriz inş:)

      Sil
  5. Biricik'in eşi, adı bende saklı sevgili güleryüzlü hatun..

    Öncelikle ilk söylediğin konuya yorum yapayım : Eşini veya kız arkadaşını veya artık herneyiyse, döven kişiyi diğer erkekler dövmeye kalksa ve o dayak yiyen kadın "sizi ne, eşim değil mi döver de sever de" dese, biz ne yapacağız..? Emin ol birebir tanık olduğum böyle bir olay oldu.. Bu sebeple önce kadınlar karşı çıkmalı ve şiddete boyun eğmemeli diye düşünüyorum.. Üç gün sorna barışırlar, sonra kızı kurtaran suçlu olur..Maalesef güzelim ülkemizde sistem böyle işlemekte.. Bu durumu gözardı etme lütfen..

    Öte yandan şahsım için yazdığın güzel cümlelere teşekkür ederim..

    Minni minnacık bir kız çocuğuydun.. Elime doğdun.. Kulağına ilk ezanı ben okudum gibi bir şey.. Senden 178 yaş büyük olduğumdan, bana "amca" bazen de "dede" derdin.. Şimdi okuyorum da "dost" demeye başlamışsın.. Ne mutlu bana.. Gün geçtikçe terfi etmişim.. Veya sakallarımın beyaz çıkması, cildimin kırışık kırışık olmasına inat gençleşiyorum.. Orasını bilemeyeceğim..

    Hani dost dedin ya bana.. Senin gibi karakteri sağlam bir insanın hep en iyiye sahip olmasını temenni ettim.. Malum; iyiler hep kötü insanları bulurlar.. Şükürler olsun ki senin için öyle olmadı.. Kendin gibi harika bir eş buldun.. Daha doğrusu birbirinizi buldunuz.. Allah sizi birbirinizden ayırmasın.. Daha önce de söylediğim gibi eşini çok beğeniyorum.. Hatta gözüm var onda desem yeridir.. Hele hele tiyatro ücretini kendisi ödedikten sonra daha çok beğenmeye başladım:)

    Velhasıl-ı kelam güzel yürekli insan; bana söylediklerin, esasında senin güzel ruhunun benim üzerimde yansımasıdır.. Bende gördüğün güzel şeyler, senin kalbinin yansıması, bende gördüğün kötü şeyler ise benim kusurumdur..

    Selam eder, büyüklerin ellerinden, sküçüklerin gözlerinden, ortancaların yanaklarından öperim.. Eşin olan Biricik'e bilhassa selamlarımı iletirim..

    Tiyatro hakkında da birkaç söz söylemek isterim elbette.. Malumdur; hayatımda ilkkez tiyatroya giden, kültürsüz, asosyal bir yaratığım.. Ama beğendim.. Farklı bir havası var.. En azından tiyotra izleyenler, oyunculara saygısızlık olmasın diye seslerini çıkarmıyor ve dikkatle izlemeye çalışıyorlar.. Bu bile tiyotrada bulunmak gerektiğinin bir işareti.. İzlediğimiz sahneler güzel miydi, bilemiyorum çünkü kıyaslama yapabileceğim bir veri yok.. Ama siz ailecek daha önce gittiniz ve beğendiyseniz eminim güzeldir..

    Yazıda "neşe kaynağımız" derken, esasında "şaklabanımız" demek istediğini biliyor ama yine de sataşmıyorum.. :)

    Allah yar ve yardımcınız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. su gibi okudum bir çırpıda:) Ne hoş bir cevap olmuş bu böyle.. Kimi yerinde güldüm, kimi yerinde duygulandım.. Ve aleykümselam, görmüş almıştır selamını biricik eşim:) ilk mesele için vallahi dayak yiyen kadın eğer öyle diyorsa e ozaman yesin dayağını yapacak bir şey yok alla alla.. o razıysa biz ne yapalım tabii orası öyle..

      Ne yaşlanması yahu daha yolu yarılamadın bile:p

      Tiyatro meselesine gelince beğendiğine sevindim:) kıyaslama yapabilmen için uygun bir zamanda tekrar ayarlarız inşallah yeni bir oyun diyorum:)

      güzel dileklerin için de çok teşekkür edip amiin diyorum:)
      en son söylediğin cümleye de katılmıyorum estağf.. ben hiçde öyle bir şeyi kastetmedim cıks cıks...

      Sil
  6. Sokak ortasında yaşanan bu tatsız olaylar gerçekten çok can sıkıcı. hele bu tarzda erkeklerin yaklaşımı çok kötü:(
    onun dışında blog dostlukları ve paylaşılmışlıklar ne içten ve sevimli:)
    dostluğunuz ve muhabbetiniz daim olsun..
    sevgiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet malesef çok çok kötü..
      teşekkür ederim:) öyle olacaktır inş:)

      Sil
  7. Ben de kadına el kaldırılan yerde diğer erkeklerin gidip onu yapan adamın başına üşüşmesinden yanayım. Belli ki insanlıktan, mahkemeden, ondan şundan anlayacağı yok o adamın.
    Sıkı dostlar edinmek, onlarla birlikte güzel zamanlar geçirmek ne hoş şey mutlu ol hep. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. didmi , insan görünce öyle kan beynine sıçrıyor.. o tokadı yiyen kadın ama kendim yemiş gibi kötü hissettim..

      evet çok hoş bişi hem de:) teşekkür ederim Burcu'cum..

      Sil
  8. ama kalem hane silmiş bütün yazılarını kii.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok silmedi, sendeki yorumundaki adresine tıkladıysan ondan görememişsindir, ordan taşıdı yazılarını.. kalemhanem.blogspot oldu:) yazımda ki un üzerine tıklarsan görürüsün bak her şey yazıları duruyor yerli yerinde ;)

      Sil
    2. temams buldum çok yazısını okudum kii.
      :)
      kadıköy karanfilmiş bilmiyodum.
      :)

      Sil
  9. Terbiyesiz mahluklar böyle insanlara hapis cezası verilmeli bence.
    Ne güzel arkadaşlığınız var öyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ağır cezaları olmalı kesinlikle.. teşekkür ederim.. dostlar güzel olunca böyle oluyor işte;)

      Sil
  10. Böyle talihsiz kadınlar için elimizden bir şey gelmiyor, toplum bu erkeklerin kendini toplamasını sağlamalı, toplumdaki duyarsızlık ve erkeğe destekten alıyorlar cesaretlerini..
    Sizin sönmeyen aşkınız hiç bitmesin inşallah, eşlerimiz arkadaşlarımızla bir araya gelmemize yardımcı olmalı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kadar çok kimliğini kişiliğini kaybetmiş galeyana gelmiş kaba saba erkek var ki.. yani küçüklükten daha çocukken aşılanmalı bu insanlara, ailesinden miras olmalı..
      teşekkür ederim güzel dileklerin için:) amin inşallah.. Kesinlikle katılıyorum son cümlene:)

      Sil