30 Ara 2013

HAFTA SONU KARELERİ

Bu hafta sonu ortalık epey bir hareketli ışıl ışıldı... Cumartesi günü Duygu'cuğumu, Kelimelerle dans ı ziyarete gitmek için çıkmıştık evden ama öğrendik ki, doktor mikrop kapmasına önlem olarak yasaklamış ziyaretleri...Şimdi çok daha iyiymiş çok şükür:)  Öyle olunca önceden sözleştiğimiz biriciğin arkadaşı(Ömer) yakındı olduğumuz yere ve onunla buluştuk.

Akşam vaktiydi bağdat caddesinde gezintiye çıktığımızda. Epey canlıydı caddeler. Bir ara bisikletleri ve o bom boş sahili görünce, alıp binsek mi diye içimiz gitti ama sürmek için pek doğru bir zamanlama değil diyerekten bakıp da geçtik:)

Sonra salep içmeden olmaz dedik ve oturduk Mado'ya. Salep çeşitlerine bakarken, Ömer,'' ya ben doğal insan salebi istiyorum'' dedi:)) Bizimle ilgilenen garson da şöyle bir baktı, insan salebi dedi ve gülümsedi, sonra içeri dönüp, '' ustaa, arkadaşlara insan salebi ver aynen aktarıyorum müşteriden'' dedi:) Öyle tebessümlük bir ortam oluştu aramızda:)

Pazar günü sabah hep beraber kahvaltıya gittik. Sarıyer'in tepe noktalarında Rumeli kavağına doğru çıkarken, denizi apaçık gören sevimli bir balık lokantasıydı aslında.. Mehmet'in Yeri.

 
Mekandan bir iki görüntü... Sağ taraf tamamen deniz mahsülleri ile dekor edilmişti tepede gördüğünüz tarzda.
 
 
Çiçek görüp de kaçırır mıyım hiç, hemen çekmesini istedim biriciğim canımın içinden:) O da çok güzel çekti sağolsun. Bu da mekanın dış kısmında. Yazın çok daha güzel olacaktır dış mekanda oturmak eminim...
 
 
 
                                            
                         yine balkon kısmından bir de deniz manzarası ...
 

Kahvaltının ardından İstinye parka gittik, Hobbit Filmi için biletlerimiz hazırdı:) Ben 2. filmi ilkinden daha çok beğendim... 3boyutlu olmasıyla da bir hayli keyif aldım izlemekten... Bol macera aksiyon hareket oh. Gayet de heyecanla merakla izletiyor kendini... İlkini nişanlıyken izlemiştik 2.sini de izlemek bugüne kısmet oldu:) bittiği yer hiç olmadı öylece kalakaldı ama olsun devamı var diye pek çıkarmayalım ses hadi:) O da artık seneye ancak olur heralde...
 
her yer ışıl ışıl..
 
Bir hafta sonumuz daha böylelikle sona erdi.. Katkılarından dolayı sevgili Ömer'e teşekkür ediyoruz:))

 

22 yorum:

  1. Çok güzel bir haftasonu geçirdiğiniz resimlere yansımış, herşey çok güzel görünüyor canım :) Sakıncası yoksa fotoğraf makinanın markasını ve modelini öğrenebilir miyim? Profesyonel kullanıyorsun sanırım, bu ara ben de dslr araştırıyorum da..

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler canım:) evet güzel bir hafta sonuydu:)
    Samsung NX 20 canım:)biz gayet memnunuz, güzel bir makine:) güzel bir sürü özelliği var. araştır bak bakalım.

    YanıtlaSil
  3. ayy nasılda dopdolu geçmiş:) ayrıca en sevndiğim haber duygunun iyi olması çok mutlu etti beni:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım öyleoldu:) benide çok mutlu etti:)

      Sil
  4. Hayat size güzel anacım.. Gezin valla..
    Eee benim gibi tamı tamına altmışdokuzbindörtyüzaltmış lira borcunuz olsa, böyle gezemezsiniz.. Borç yok, çocuk yok, Biricik desen dünya harikası eş (gözüm var onda), siz gezmeyeceksiniz de ben mi gezeceğim.. ? Gezin anacım gezin..
    Aman geç kalmayın, yarın da bir Ortaköy'e gidin.. Ordan Üsküdar'a Fethi Paşa'ya uğrayın.. Haftasonu yurtdışına gidersiniz.. Sonra gelir tekrar ülkeyi gezer, sonra yeniden yurtdışına gidersiniz.. Ne olacak ki..?

    "Türkler, göçmen topluluktur" diye öğrettiler bize.. Siz, bizim gibi uyduruk Türk değil de esas Türk'müşsünüz.. ..

    NOT :
    Bu yorumu okuyup sırıtma.. İyice kıskandırma adamı..
    Ben de "insan salebi" istiyorum..
    İlk fotoğrafı beğendim..
    İçimdeki insandan uzak yanım, çiçek-böcek fotoğraflarından uzaklaştırıyor beni..
    İstinye Park'a sadece bir kez gittim hayatımda..
    Sinemaya en son ilkokulda gitmiştim..
    Çok asosyal bir insan olduğumu bu yorumda farkettim..
    Sen hiç ateş böcüğü gördün mü..?
    "biricik" olarak yazmaktansa, "BiriciK" olarak yazmanı tavsiye ederrim..
    Benimle birlikte tekrar et : "Kırk küp, kırkının da kulbu kırık küp"
    Dün akşam, bir dolu patates kızartması, sivri biber-patlıcan kızartması yedim.. Aradan yarım saat geçti Kemalpaşa tatlısı yedim.. Aradan iki saat geçtikten sonra büskivi ile birlikte çay keyfi yaptım.. Senin. bütün arkadaşların benim gibi insan görünümlü goril mi, yoksa bir ben mi böyleyim.. ?
    "Sen hiç ateş böcüğü gördün mü?" diye sormuş muydum..?
    Benim sakallarım neden beyaz çıkıyor..?
    Şehr-i İstanbul'da yaşamaya alıştın mı ve bu güzel şehri seviyor musun..?
    Sence kadınlar neden dışarıda açık-saçık giyinip üşümezken, evde üşüyorlar..? Sırf doğalgaz faturası çok gelsin diye, erkek milletini deli etmek için mi yapıyorlar..?
    Bir elin nesi var, iki elin sesi var.. Benim de yazdıkça yazasım var..
    Uzun yazdım diye kulağımı çınlatma..
    Annem, bana, sürekli "ermeni oğlu ermeni" diyor.. Benim babam sahiden Ermeni mi, annem öyle bir şey yapmış olabilir mi..?
    Mesai saati bitmiş olmasına rağmen, ben kimsesiz olarak işyerinde neden oturuyorum hâlâ..?
    Evde kombi arızalandı.. Petekler ısınıyor, su ısıtmıyor.. Tamirci akşama gelecek.. 4 gündür banyo yapamıyorum.. "Kokarca" lakabını hakediyor muyum..?
    Artık sussam iyi olacak değil mi..?
    Bu kadar uzun yorum yazdım.. Hepsini okuyacak mısın, yoksa atlayarak mı okuyacaksın..? Her soruma cevap verecek misin, yoksa görmezden mi geleceksin..? Benim gibi dört başı mamur bir arkadaşın olduğu için sevinçli misin, yoksa arkamdan atıp-tutuyor musun..?
    Aklıma geldi : Son zamanlarda, hazır olan insan salepleri, kendinden şekerli.. Tekrar şeker atmayın.. Çok tatlı oluyor..
    "Tatlı" dedim de sence Arzum Onan hangi tatlıyı en çok seviyordur.. ?
    Kendimi kontrol edemiyorum ve yoruma bir son veremiyorum..
    Hâlâ gülümsediğini görüyorum.. Daim olsun emi..?


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat her daim herkese güzel, güzeli görmeyi bilmeli sadece. Güzel görüp güzel düşünmeli. Sadece altmışdokuzbindörtyüzaltmış lira borcumuz olsaydı da keşke bir evimiz olsaydı bazılarının olduğu gibi!… Kira ödüyoruz çuval ile her ay. Yiğit de değiliz demek ki sırtımızda kamçımız olsun, borcumuz olsun. Çocuk zaten yok, bi sen varsın işte Çocuk olan. Gezme konusunda da; valla gezmek isteyene akbil yeter, gezemiyom ben diyene de bahane çok tabi.

      Bu sene yurtdışı yalan, izin yok benim zaten. Tükettim harcadım hepsini boş şeylere.

      Hakiki göçmen olmak isterdim aslında. Hayal gibi geliyor o bana, pek keyifli geliyor. Dağ tepe geçip macera içinde yaşamak için yeterli şeylerle ilgilenmek sadece. Aahhh… ahhh… Eski Türkler’den olmak varmış…

      NOT’a cevap:

      Yorumunu okurken ikimizde de mahkeme duvarı gibi surat vardı. Sanki tüm yüz kaslarımızı botokslatmış gibi hiç tepki vermedik.
      İnsan salebini en çok hak eden kişiler arasına girerdin. Gir Mado’ya “Hacı bana bi salep!” de, sana zaten kesinlikle en insan salebinden getirirler.
      Ya sorma, çiçek böcek fotoğrafı Hayal istiyor diye çekiyorum. Yoksa benim bu az çok erkek halimle ne işim olur çiçekle böcekle…
      İstinye Park zaten tiki mekanı olmuş azizim :P Yılbaşı diye tüketim toplumunu bilinçaltından, üstünden; her bi taraftan köle haline getirmiş bir mekan orası da. Günümüzün çağdaş zindanları oralar, satın almaya mahkumsun.
      Arkadaş kıskandım cidden. Keşke ben de “ilkokuldan beri sinemaya gitmedim” diyebilsem. Gereksiz, para tuzağı o da… Üzerine düşününce zaman kaybı da özünde. Sosyalleşmek için en kötü mekandır hatta. Karanlık ve susman gereken bir yer, hiç konuşmadan ve hiç kimseyi göremeden nasıl sosyalleşebilir ki bir insan.
      Ateş böceği küçükken görürdük, ama sonradan öğrendim ki onlar çakmaymış… Kandırmışlar beni, aldatmışlar…
      Ya evet, terbiyesiz Hayal beni elinden gelse en küçük harflerle yazacak… İnsan bari ilk harfimi büyük yazar, “Biricik”…
      Kırk küp, kırkının da kulpu kırık küp.
      Arkadaş gene kıskandım. Ben akşam eve geldiğimde istediğim yemeği yiyemiyorum, ki benim de geçen akşam patates kızartması yiyesim gelmişti. Evde başka yemek bulunca ne edem onu yedim… Üstüne de çay, atıştırmalık bir şeyler ve çekirdek. Hatta meyve üzerine. Hmmm.. İnsan görünümlü goril oluyorum ben de o zaman… Hak ettim bunu ama.
      Ateş böceğini bir The Classic isimli Kore filminde görmüştük bir de. Değişik böcükler.
      Beyaz sakal olgunluk işaretidir. Ya da un değirmeninde çalıştığının işaretidir. İkincisi olmadığına göre ilkidir.
      Hayal’e İstanbul’a alışıp alışmadığı sorusu ikiyüzaltmışbinondört kere soruldu çeşitli ortamlarda. Verdiği en içerikli ve detaylı cevap şu oldu: “Evet.”
      Ya arkadaş şu bayanların dışarıdaki açık evdeki kapalı tutumları beni de delirtir. Gidin tersini yapın. Tüm erkek dünyasına acıyın ama.
      Yazmak iyidir. Saçma, manasız, amaçsız bile olsa; yazası olanı durdurmamak lazım. Yazmalı her insan aklını duygusunu.
      Akşam kulağın kesin çınlamıştır. Pek fena konuştuk arkandan. “Ne yazmış bu böyle dedik” tüm mahkeme suratı ifadesizliğimizle.
      Anneler sever de döverde. Anneye saygı. Her annenin evladını sevme şekli de farklıdır.

      Sil
    2. Kombi arızaları için www.kombiarizasi.com. Ben lisedeyken kombi yoktu yurtta ama termosifon vardı. Gayet de çalışırdı ama ben bazen bir hafta yıkanmazdım. Ne pismişim arkadaş, kokarcadan beter…
      Susma sustukça sıra sana gelebilir.
      Uzun da olsa her türlü yorum okunur, değerlendirilir ve daha uzunuyla cevap verilir. Sanırım her soruna cevap vermiş olduk bu manzume eser ile.
      Senin gibi güzel ve temiz insan bir arkadaşımız olduğu için Hayal de ben de gayet sevinçliyiz. Ama bu arkandan atıp tutmamıza engel olmuyor. Huhahaha…
      Türk kahvesi hariç hiçbir içeceğe şeker atmam. Hayal de alışıyor buna yavaş yavaş. Hazır salep denersek aklımızda bulunsun, şeker atmayacağız.
      Arzum Onan büyük ihtimalle bir Çerkez tatlısı olan Mehmet Aslantuğ tatlısını seviyordur.
      Kontrolsüz güç güç değildir.
      Yorum okunurken de cevap yazılırken de yüzümüze İstanbul Adliye sarayının 23-C numaralı mahkeme salonunun güney duvarı örnek alınmıştır. Ama açıkçası içimizdeki kıkırdamaya engel olamadık… :)

      Hepimizde Çocuk kıkırdaması daim olsun e mi? (mi ayrı yazılır)

      Sil
    3. anlaşıldığı üzere bu kısacık cevap(!) :)) BiriciK tarafından yazılmıştır efem,afiyetle okuyunuz:)

      Sil
  5. herşey pek güzelmiş.
    iyi gezmişsiniz de.
    maşallah zaten belli seviyonuz gezmeyi.

    duygu, ameliyat oldu ve iyi ha, sevindim oh.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evettt deeppp çok güzeldii:) iyi gezdik evet, Ömer Sağolsun uçuruyo bizi abarasıyla istediğimiz yere, ama hakikaten uçuruyo yani bi o tarafa bi bu tarafa uçuyorum koltukta:)

      evet iyi Duygu çok şükür:) biz de sevindik:)

      Sil
  6. bendeniz 2dir bahsi geçen ismi ömer namı deli ömer madoda "normal insan salebi" diyen bir acizeneyim :) şu yazıları çizittiren sevgi pıtırcıklarına asıl ben teşekkürü bir borç bilirim benim sohbetime katlandıkları için:D biriciğiyle ben evlenecektim de kaptı elimden takla güvercini hunharcaa :D
    ah o biriciğin tahinli kabak tatlısı yok muuu...
    bu arada deniz manzaralı resmi de ben çektim ehiehiehi:)) en birinci ben oldum yuppii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo kimleri görğyoruz buralarda vay vayy hoş geldiniz sefalar getirdiniz efenim:)) noooluuuyooorrr yaahuu benim BiriciK'im de de amma çok kişinin gözü varmış:)) Ben kaptımmm virmeeemmm:)) Benim O ! :))

      sohbetin bizim için keyif verici:)

      daha geçen gün yaptı da yedik afiyetle çok güzel olmuştu vallahi missss:))

      iviitt en birinci Ömer, insan salebi diyen:) eline sağlık güzel çekmişsin:)

      Sil
  7. Çok güzel kareler,yine dolu dolu geçmiş, ne güzelll:)
    mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürlerr:)
      güzel geçti:) güzel bir gündü bizim için:)

      Sil
  8. Biricik, teşekkür ederim.. Hem uzun yorumuma zaman ayırıp uzunca cevap verdiğin için hem de "emi" kelimesindeki "mi"nin ayrı yazılması gerektiğini belirttiğin için.. Yorum yazarken, bilgi de almış oldum sayende..
    ...Yalnız senden ricam; bazen cümlelerin sonuna gülümseme işareti koy.. Bazen sert gibi geldi cümlelerin de terlikle saldıracaksın diye korkuverdim..
    NOT : "emi" kelimesindeki "mi" ayrı yazıldığını biliyorsun da "bi sen varsın" veya "gezemiyom" gibi kelimelerin hatalı olduğunu bilmiyor musun..? Artık düzeltirsin Biricik e mi..? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo... savaş mı istiyoruz? Savaşırım. Çok kötü fena çirkin savaşırım hem de.

      Bana baksana sen! O cevap tamamen ciddiydi, gülümsenecek bir tarafı yok zaten. Mahkeme duvarından hallice suratla yazıldı o satırlar.
      Bana arkadaşlar TDK derler burada. İstesem el yazısıyla çiçekli böcekli süslerle yazarım yazımı. Öğretmen de yıldızlı pekiyi verir bana. Ama ben senin de anlayacağın dil olsun diye sadeleştirdim, araya da iki halk ağzı ekledim. Yoksa senin iki noktayla biten cümlelerine özendiğimden değil yani.

      Sıkıyorsa akşam gel Skype üzerinden yazım ve imla kuralları savaşı yapalım. Ne o? Korktun mu? Korktun mu?

      NOT: Huhahaha... Özlemişim klavye delikanlılığını, gerçeğine gücüm yetmiyoda ("r" harfini bilerek yuttum ve "da" bitişik yazıldı, bana ne...). Yoksa arka bahçeye gel derdim. :P

      Yazımdaki tebessümlerden bilerek tasarruf edildi, yoksa bol miktarda vardı yazarken. Asla sert bir tavır veya laf sokma olamaz. Size karşı haddimize mi efendim bu patavatsızlıklar... :)

      Bol miktarda :)) ve :D ile saygılarımı sunuyorum ve esenlikler diliyorum. ;)

      Sil
  9. O değil de Skype nedir yahu..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. msn gibi o tarzda bir program:) konuşup, iletişim kurulabilen.

      Sil
  10. Ohh.. ne güzel çiçek börtü böcek ve aşk sizden güzeli var mı bu dünya da ? Allah hep böyle daim etsin mutluluklarınızı.

    Ben geçenlerde sana dedim ki; "iyi bir salep yapan bir yer bulursan de bana" diye ve sen en iyisini bulmuşsun hem de " doğal insan salebi" ama haber vermeden götürmüşsün salebi :)) Afiyet olsun, yarasın e mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizden daha güzelleri olsun :)) herkes mutlu olsun:)
      aaaminnnn inşallaahhh :))

      ama ama ne kadar güzel bilmiyorum ki adam akıllı normal tatda içtiğim bir salepti, başka yerlerde içip karşılaştırmam gerek sana söylemedn önce, o yüzden yani:))
      evet doğalinsan salebiydi:)) gerçi birazcık tatlı geldi Ömer'e ama bizce iyiydi:)

      Sil
  11. canımın içi...dostların bitanesi...senin ve senin gibi yüreği benimle olan arkadaşlarımın enerjisi ile çok daha iyiyim...Allah'ın izni ile her geçen gün zaman lehime işleyecek...buluşamamamıza rağmen ne güzel bir hafta sonu geçirmişiniz çok sevindim.Hayat size güzel biricik ile.Maşallah valla ne güzel geziyorsunuz.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah hayatım, öyle olacak tabii.zamanla tamamen geçecek inş. hımm fırsat buldukça geziyoruz:) sağol canımcım:)

      Sil