25 Ara 2013

KOD ADI AT:)



Sene bilmem kaç… Tam kestiremesem de çok büyük olduğum söylenemez, çiçeği burnunda bir genç kızım:) Bir Yaz tatili. Bir arkadaşım davet ediyor bizim yaylaya misafir edelim seni diye…


Ben de kabul ediyorum. Gittiğim gün de yaylada bir kalabalık, bir hareketlilik. Öğreniyorum ki at yakalama operasyonu varmış:)
_N'oluyor ne bu kalabalık hareketlilik?
_ Atların yayladan indirilme vakti...
_Nee at mı yakalayacaksınızzz.. Oleeyy Allahım ne heyecanlı, yuppiii operasyon başlasın..Yiğitler çıkmış meydanaaneeee hepsi birbirinden merdaneeeee diye bağırsanız yeri hani ortamı görünce.
Atlarda bir endamlı ki sormayın öffff o yeleler nasıl da güzel savruluyor bir görseniz. (hep binmek istemişimdir şöyle dört nala deehhh…)
Ellerde ipler ve bir sürü insan sağdan soldan sıkıştırmaya çalıştıkları atları kovboy filmlerindeki gibi ipi sallayıp sallayıp atın üzerine atarak yakalamaya çalışıyorlar. Öyle kolay da değil hiç heee… 2 saate yakın sürdü.

Bir oğlanın teki atın yamacında at dört nala dıgıdık dıgıdık dıgıdık.. Güya üstüne çıkacak ama ne mümkün öğle eğreti asılı kaldı… Acayip bir ses çıkarıp duruyor dursun diye at, ama nerde at salak mı yahu niye dursun.Tepe taklak düştü genç, küütt, karizma sıfır, yeri yumrukluyor sinirinden. Ülenn ipini koparmış hayvan bir kere, bir de farkında herkes peşinde koşturuyor, hiç öyle önüne geçip de durdurmaya çalışmak işe yarar mı yahu… Geçin siz onu geçiin.
Hayvan koca koca gözleriyle kahkaha atar size bee:) Boy gösteriyor zaten resmen …
Acayip acayip sesler, bağıran bağırana bir kargaşa bir telaş. Çok eğlenceliydi izlemek. Keşke sadece uzaktan izlemekle kalsaydım. İşte o an. Hiç öyle bir korku, şaşkınlık, heyecan yaşamamıştım. O da nesi bu deli at şahlanmış son sürat bana taraf geliyoooor..
Pırtladım valla korkudan, sadece ben mi, kalbimde şaşırdı ritmini o korkuyla, gümp taka gümp gümp gümpe de gümp Afrika tamtamı çalıyor mübarek… Kimselerde yok yanımda.. Allah’ın apaçık yemyeşil geniişşalanı, saklanacak delik de yok . Ben gözlerim yuvalarında fır döne döne bakınıyorum etrafa hangi yiğit çıkacak da kurtaracak beni diye ama nerdeeeeee millet sabit durmuş seyretmekte. Bir mısırları eksik ellerinde film izliyor mübarekler sanki...
Filmin adı da “ At Tepmiş Kızın Dramı” Olamaazzzz bittim benn yandım ben tepilcem ben imdaaaatttt!! Baktım kimseden hayır yok bana , böyle bir dramı gerçekleştirmek istemedim şahsen.
Ama At da geliyooo yok yani şaka maka değil resmen geliyoo ,nihayet bir ses duyuldu uzaklardan , o anda bir ferahlık şeysi yayıldı yüzüme taa kii cümleyi idrak edinceye kadar! Anlayınca direk başladım şehadet getirmeye….Ne deseler beğenirsiniz…
Kızıımmım tuuuut tuuutt bırakmaaaa yakalaaa..! “Etrafıma bakınıyorum .Benden başka biri var mı kime diyor bunlar diye ama kimseler yok. Bir ben bir at yani… Hönnkk !! Ne tutması ya neyi atı mı tutucam ohaaaaaaa kafayı yemiş bunlar, neymiiişş atı tutucakmışıımm hehehe şaka gibiler valla, şaşırdınız mı kuzum siizz ??? Dağın ortasında da kamera falan yok ki..
Baktım olacak gibi değil bir hışımla bulduğum kuytu yere attım kendimi can havliyle ve siniverdim yanımdan teğet geçti nerdeyse.. Piuuuu ucuz atlattım yani.. Rahat bi nefes aldım.. Ben gelip de iyimisin bir şeyin yok ya derler diye bekliyorum her şeye rağmen, yaşlı teyzen yanıma gelince ne desin , “Kızım tutsaydın yaaa niye bıraktın??” … (gayet de ciddisoruyorheee.. )
Tavuk tutuyoruz sanki:)))  Devasa at teyzeeeee ne diyon seennn… Ben tutacaktım da kaçıverdi kerata diyip sırıtıyorum ne diyeyim artık. Neymiiiş "rrrrrrrrrrrrrrr" diyip ellerimi açacakmışım falan o da gidecekmiş gösterdiğim yere. Ooolduuuuu ne o öyle ata kucak açar gibi sonra gelsin geçsin üstümden bir güzell yere yapıştırsın dimiii yok yaaa…Canımı çöplükte bulmadım ben efendiii bir ata kurban gitmek istemem yani J
Hee bu arada ata noldu? Elbette yakalandı nasıl mı? Kendisini yakalayamayınca müstakbel sevgilisini yakaladılar yazııkkk J Onu aldılar bahçeye ee yiğit delikanlı yarinin kişnemelerine dayanamadı geldi tıpış tıpış kendi ayaklarıyla girdi bahçeye , ölürsek de kalırsak da beraber dedi yani . Böylece bu kadar uğraş da yanlarına kâr kaldı
 ...........
Bir keresinde de hadi korkma tut ipinden götürelim atları çayıra dediler zar zor ikna olup iki üç metre uzunluğundaki ipi tamamen ucundan tuttum, atla aramda epeyce mesafe olduğundan her şey normaldi lay lay lom gidiyorduk hehe atı ben tutuyorum havasında, ta ki at biraz ritmi arttırıp koşmaya başlayıncaya kadar:)

O koştu ben korkup daha da koşmaya başladım.. ipi de elimde ama:) o kadar korkmuşum ki bir yandan koşuyorum bir yandan da arkama bakıyorum, atın arkamdan koştuğunu ve yaklaştığını görünce anneeeee bu benim peşimden geliyooo amaaaaaa yaaa  dediğimde arkadaş basmıştı kahkahayı, ipi senin elinde olduğundan olmasın sakın diye:))

26 yorum:

  1. Asil bir hayvan olduğunu göstermiş ama. Varmış gelmiş sevdiğinin yanına. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok asil heybetlibulurum ben de atları.. Aynen dediğin gibi, o kadar direndi de sevdiğine gelince iş kendi ayağıyla geldi:)

      Sil
  2. Çok hoş bir anı olmuş, her zaman herkesin yaşayamayacağı türden.. Lakin, atın önüne geçip yakalasan iyiymiş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gülümseten bir anı:) yakalasam iyi olurmuş da bende o cesaret hayvanda da o niyet yoktu, en iyisi kaçmaktı:)) zaten heybetli bişi, bir de yelelerini savura savura koşturarak gelirken daha da bir büyüyor insanın gözünde:)

      Sil
  3. Hahhahh ne güldüm ne güldüm :) Hayy sen çok yaşa arkadaşım ne güzel bir anı bu böyle bayıldım :) Ata binmeyi henüz tecrübe edemedim ama bunu okuduktan sonra da cesaret edebilir miyim bilemiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, gülümsettiyse ne mutlu:) yok ben azimliyim yine de her şeye rağmen ata binmek istiyorum:))

      Sil
  4. ayy çok güldüm ya ne güzel bi anı ama :)) ben çok severim atları cidden asil hayvan sevdiceğini yalnız bırakmamış bi kez daha gözüme girdi :)
    bende hep dört nala gitmek istemişimdir atla çok zevkli bişey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. asil hayvanlar evet:) vefakar da anlaşılan:) bence de zevkli bişi ben de çok istiyorum:)

      Sil
  5. Yüce yaradan nasıl bir duygu vermiş ki adına da sevgi demiş işte o sevgi yüzünden ne gelirse geliyor insanın başına. Bu canlı bir at bile olsa sevgi girdim mi araya duruyor tüm dünya, kayboluyor güç yerini bırakıyor zayıflıklara..

    Hep bir hayalim vardı ama gerçekleştiremedim bembeyaz aynı bu resimdeki gibi bir ata binmek. Onun yelelerini sevip okşamak, o duygulu gözlerine bakmak ve hadi koşalım sonsuzluğa kaybolalım bu buralardan demek isterdim.

    Hayal, çok hoş bir anı olmuş sana. O teyzelerin diyemediğini diyeyim sana çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu güzel yorumun için teşekkür ederim Hamiyet... hayvan bile anlıyor sevgiden sevgiliden yahu...
      hayalin gerçekleşebilecek bir şeymiş, bir gün olur inşallah:) çok güzel oluyor bembeyaz atlar insan hayran kalıyor.
      teşekkür ederim:)

      Sil
  6. film gibi gözümde canlandı anlattıkların.sanki senaryo yazmışsın...ne güzel bir anı bu böyle.her anı senin kahkahalarınla gelişecek değil ya.bu da farklı duygular beslemiş kendi içinde. yıllar sonra bile hatırlarsın aynı heyecan ile bu konuyu bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canlandıysa iyi aktarmışım demektir, sevindim:) hem güzel hem komik... evet yıllar geçmesine rağmen aklımda işte:)

      Sil
  7. ne güzel bir anı, ne hoş sevdiğini de bırakmamış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:) öyle iş sevdiğine gelince yelkenleri suya indirdi:)

      Sil
  8. At'lı başlığı görünce hemen damladım :) çok severim atları , sanki genlerimde var o derece (:
    güzel bir anı , eğlenceli anlatım daha ne olsun , yüreğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. genlerinde var demek :) evet güzel bir anı:) teşekkür ederim:)

      Sil
  9. çok hoş bir anı.bende küçükken ağaca bağlı bi ata bindim, ama binmez olaydım. en son hatırladığım ata aşağıdan bakıyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) hem de bağlı at yaniii..
      allahtan bağlıymış:)

      Sil
  10. böyle romantik bir son beklemiyordum çok heyecanlı bir anı ben olsam kolay atlatamazdım:)
    küçükken yaylada ata binmiştim, çok güzel bir his

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) o kadar koşuşturmacadan sonra ben de böyle kolay bir son beklemiyordum ama böyle oldu tam:) bence de güzel olmalı ata binmek:)

      Sil
  11. ay ben de korkardım herhalde.

    hiç düştün mü attan. ben düştüm ama.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok binmedim ki düşeyim :)) geçmiş olsun sana, dikkat et aman ha

      Sil
  12. nasıl güzel anlatmışsan, okurken bi yandan da filmini çektim kafamda ;))
    boşuna asil dememişler atlar için! gerçekten hayran hayran baksam,sürekli at istiyorum ben diye dolansamda sanırım senin yerinde olsam köşeye saklanmayı bile akıl edemezdim ciyak ciyak ortalarda dolanırdım ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:) Hakkını veriyor asilliğin evet:) kimsenin başına böyle tehlike heyecan karışımı şeyler gelmesin tabii:)

      Sil
  13. Yayladaki atlar hem romantik hem de esprili hayvanlarmış.İp elinizde koşarken sizi geçebilirdi aslında ama biraz eğlenmek istemiş sanırım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öylelerdii:) Evet ya haklısınız geçebilir beni de peşinden koşturtabilirdi ama iyi ki yapmamış:)

      Sil