19 Mar 2015

SAÇMA REKLAMLAR?



Reklamlar ah saçma sapan reklamlar... Siz de böyle düşünüyor musunuz bazı reklamlar için acaba? Bir de içlerinde öyle aptalca olanları var ki sinir oluyor insan kazara da olsa izlediğinde... Bunlardan bir tanesi de diş macunu reklamları.

Neymiş efendim ilk fırçalayışta hemen bembeyaz oluyormuş dişler. Hı hıı biz de yedik. Ha bir de elmas etkisi yapıp parlayıp bilmem kaç metre uzaktan da göz alıyor ya hani, güya kızlar her şeyi bırakıp o dişlere bakıyor büyülenmiş gibi. Tabii her şey bitti bakılacak bir dişler kaldı zaten :) Hatta bir tanesi evlenme teklifi alırken önünde yüzük varken kafasını çeviriyor da o beyaz dişlere bakıyor ya mal mal.... Hı hıı ooollduuu, tabii :)) Bir tane insan evladı bulamazsınız öyle be. Daha neler. Azıcık gerçekçi olun ya hu. Abartmanın da bir sınırı olsun ama. Ne uyuz reklam yapıyorlar.

İ
çinde bir sürü maddenin yanı sıra, insanı aptal ettiği IQ sunu düşürdüğü kanıtlanan ve daha bir çok şeye zararlı etkisi olan florürü bulunduran zehir küpü macunlara nasıl reklam yapsak diye şaşırmışlar iyice. Öve öve bitiremiyorlar da biz ne mal olduğunu biliyoruz hoş arkadaş...

Gerçi florür denen bu zehir sadece diş macunlarında değil katkılı hazır yiyeceklerde de olmak üzere bir çok üründe bulunuyor ya... Elimizden geldiğince dikkat etmeli bu maddeye. En azından sıklıkla kullanılan diş macunlarında çocuklara özellikle daha masum zararsız ürünler alınmalı....

Ben kendim yapıyorum diş macunumuzu mesela, gayet de güzel temizliyor tadından da kullanımından da memnunuz... İçimiz de rahat.
Neyse efendim demem o ki başarılı reklam sayısı az, insanı sinir eden çok uydurmasyon reklamlarsa epeyce fazla... diş macunu reklamı bunlardan sadece bir tanesi. daha başka da var da hepsini anlatmayayım şimdi burda:) Siz söyleyin onları da:)


Sizin sinir olduğunuz saçma sapan dediğiniz reklamlar var mı acaba?

4 yorum:

  1. Ben kendim yapıyorum diş macunumu derken???

    Anlatsana nasıl yapıyorsun?

    Benim favori reklamım "etekleri zil çalıyor"u anlamayan çocuğa süt hamburgeri mi ne tıkıştıran kadın..Selin ile ölüyoruz gülmekten. Ne zaman aburcubur istese eve gelip saçma bi deyim kullanıyo artık çocuk :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o reklam var bir de dimi:))
      Yalnız o reklam önceden benim senin kadar masum bir atıştırmalığım var diyip veriyordu o süt hamburgerini, oysa ki hiç de masum değil içinde bir sürü katkı maddesi bulunduruyor yine de... Herhalde tepki aldılar ki değiştirmiş benim canım kızım sana güzel bişi vereyim mi tarzına çevirmişler masum kelimesi hem ürün hem de küçük kız için kalkmış:)

      bu arada tarifi yayınlayarak verdim başka faydalananlar da olur belki diye:)

      Sil
  2. Neredeyse hepsi. Ama bu kadar saçmalıklarına rağmen insanları etkiledikleri bir gerçek.

    Dişmacununa gelince ben de bir süredir spummy diye bir marka kullanıyorum. İçinde zararlı maddeler bulunmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle evet maalesef... illa ki bir etki bırakıyor bazıları.
      hımm evet duydum onu, kendi yaptığımdan sıkılırsam hazır bir macuna ihtiyaç duyarsam, aklımda:)

      Sil